Ο Ρόμαν Πολάνσκι υπό κράτηση στη Ζυρίχη

Ο Ρόμαν Πολάνσκι υπό κράτηση στη Ζυρίχη Facebook Twitter
0

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι το 1977 έκανε σεξ με μια δεκατριάχρονη στο Los Angeles. Όταν σύρθηκε στο δικαστήριο ομολόγησε την αξιόποινη πράξη του αλλά, πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του, εγκαταλείπει τις ΗΠΑ με προορισμό τη Μ. Βρετανία, και κατόπιν για τη Γαλλία όπου έκανε αίτηση για απόκτηση υπηκοότητας.

Οι πολύ αυστηροί περιορισμοί της Γαλλικής νομοθεσίας σχετικά με την έκδοση αλλοδαπών καταζητούμενων σε χώρες που έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη, προσφέρουν στον Πολάνσκι ασυλία για 32 χρόνια. Όσα δηλαδή μένει εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Στο μεταξύ το θύμα είχε υποβάλει αίτηση για απόσυρση της μήνυσης. Όμως ο άτεγκτος θείος Σαμ, έπρεπε να εφαρμόσει το έργο του.

Ο 76χρονος σήμερα Ρόμαν Πολάνσκι αντιμετωπίζει συνολικά έξι κατηγορίες που μπορούν να του στοιχίσουν ακόμα και ισόβια. Η σύλληψή του, το Σάββατο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ζυρίχης, στηρίχθηκε σε μια διεθνή οδηγία που εξέδωσαν οι Αμερικανικές αρχές το 2005.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το μεγαλύτερο ελβετικό δικηγορικό γραφείο, που είναι σε άμεση επαφή με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον Πολάνσκι στην Αμερική. Μέσω αυτών ο Πολάνσκι δήλωσε πως βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ενώ αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Τη σύλληψη του σκηνοθέτη καταδίκασε ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί παρακολουθεί την εξέλιξη της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ