Ο Ρέντσι υποχωρεί μετά το "όχι" της δημάρχου της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς του 2024

Ο Ρέντσι υποχωρεί μετά το "όχι" της δημάρχου της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς του 2024 Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τα όσα γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι η υπόθεση της ολυμπιακής υποψηφιότητας της Ρώμης έχει λήξει οριστικά. Μετά την απόφαση της δημάρχου της Αιώνιας Πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, να επισημοποιήσει το «όχι» της στην υποψηφιότητα για την διοργάνωση των αγώνων του 2024, όπως γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, θεωρεί ότι η δεν μπορεί να δοθεί κανενός είδους συνέχεια στην συγκεκριμένη προσπάθεια.

 

«Είναι δύσκολο να οργανωθεί μια Ολυμπιάδα, όταν υπάρχει η αντίθετη γνώμη της άμεσα ενδιαφερόμενης δημοτικής αρχής. Τυπικά, για την κυβέρνηση το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά ουσιαστικά ναι», δήλωσε ο Ντελρίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

 

Παράλληλα, αναμένεται να εξακριβωθεί, τώρα, αν η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία υποστήριξε θερμά την πρόταση για την διοργάνωση των Αγώνων του 2024, θα αποφασίσει να ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο της ιταλικής πρωτεύουσας, λόγω των εξόδων που έκανε έως τώρα για την προετοιμασία της υποψηφιότητας, όπως έγραψαν πολλοί σχολιαστές, τις περασμένες ημέρες.

 

Προς το παρόν, στενοί συνεργάτες της δημάρχου Ράτζι, η οποία εξελέγη πριν τρεις μήνες με το κίνημα Πέντε Αστέρων, αφήνουν να διαρρεύσει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο δήμος της Ρώμης θα περάσει άμεσα στην αντεπίθεση και ότι έχει ήδη ξεκινήσει, μάλιστα, επαφές με διακεκριμένους νομικούς.

 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Βιρτζίνια Ράτζι αποφάσισε να απορρίψει την δυνατότητα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2024, με την λογική ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι Αγώνες προκάλεσαν την συσσώρευση χρεών σε όλες τις πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση και στο τεράστιο χρέους του δήμου της Ρώμης, το οποίο ξεπερνά τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM