Ο Ρέντσι υποχωρεί μετά το "όχι" της δημάρχου της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς του 2024

Ο Ρέντσι υποχωρεί μετά το "όχι" της δημάρχου της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς του 2024 Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τα όσα γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι η υπόθεση της ολυμπιακής υποψηφιότητας της Ρώμης έχει λήξει οριστικά. Μετά την απόφαση της δημάρχου της Αιώνιας Πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, να επισημοποιήσει το «όχι» της στην υποψηφιότητα για την διοργάνωση των αγώνων του 2024, όπως γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, θεωρεί ότι η δεν μπορεί να δοθεί κανενός είδους συνέχεια στην συγκεκριμένη προσπάθεια.

 

«Είναι δύσκολο να οργανωθεί μια Ολυμπιάδα, όταν υπάρχει η αντίθετη γνώμη της άμεσα ενδιαφερόμενης δημοτικής αρχής. Τυπικά, για την κυβέρνηση το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά ουσιαστικά ναι», δήλωσε ο Ντελρίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

 

Παράλληλα, αναμένεται να εξακριβωθεί, τώρα, αν η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία υποστήριξε θερμά την πρόταση για την διοργάνωση των Αγώνων του 2024, θα αποφασίσει να ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο της ιταλικής πρωτεύουσας, λόγω των εξόδων που έκανε έως τώρα για την προετοιμασία της υποψηφιότητας, όπως έγραψαν πολλοί σχολιαστές, τις περασμένες ημέρες.

 

Προς το παρόν, στενοί συνεργάτες της δημάρχου Ράτζι, η οποία εξελέγη πριν τρεις μήνες με το κίνημα Πέντε Αστέρων, αφήνουν να διαρρεύσει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο δήμος της Ρώμης θα περάσει άμεσα στην αντεπίθεση και ότι έχει ήδη ξεκινήσει, μάλιστα, επαφές με διακεκριμένους νομικούς.

 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Βιρτζίνια Ράτζι αποφάσισε να απορρίψει την δυνατότητα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2024, με την λογική ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι Αγώνες προκάλεσαν την συσσώρευση χρεών σε όλες τις πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση και στο τεράστιο χρέους του δήμου της Ρώμης, το οποίο ξεπερνά τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM