Η Ρώμη αποφάσισε: Δεν θέλει τους Ολυμπιακούς του 2024

Η Ρώμη αποφάσισε: Δεν θέλει τους Ολυμπιακούς του 2024 Facebook Twitter
Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.
2

«Θα ήταν ανεύθυνο αν λέγαμε "ναι" στην υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς του 2024», δήλωσε σήμερα η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

 

Η δήμαρχος της Ρώμης δεν συναντήθηκε, τελικά, σήμερα με τον πρόεδρο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

 

«Η δική μας είναι μια θέση που χαρακτηρίζεται από συνοχή. Το είπαμε από το 2015, το επαναλάβαμε στην προεκλογική εκστρατεία και το επιβεβαιώνουμε σήμερα. Μας ζητούν να προσθέσουμε κι άλλα χρέη, αλλά εμείς δεν εννοούμε να το πράξουμε», είπε η δήμαρχος και μέλος του κινήματος Πέντε Αστέρων.

 

Παρέθεσε, επίσης, μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία αναφέρει ότι σε όλες τις διοργανώσεις των τελευταίων 40 ετών, οι τελικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

 

«Λέμε όχι στον αθλητισμό ως πρόφαση για νέα επέλαση του τσιμέντου, λέμε όχι στην Ολυμπιάδα που θα φέρει μόνον τούβλα», δήλωσε η Βιρτζίνια Ράτζι, κατά την οποία «το "ναι" στο αθλητικό αυτό γεγονός θα σήμαινε υπογραφή τραπεζικής επιταγής εν λευκώ, από την στιγμή που η χώρα και η "Αιώνια Πόλη" ακόμη πληρώνουν τα χρέη των Αγώνων του 1960».

 

Δεσμεύθηκε να ενισχύσει, όμως, τις αθλητικές υποδομές για άτομα με αναπηρία, να ανακαινίσει τα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια και να μειώσει τις τιμές εισόδου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ενώ η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επιφυλαχθεί να ζητήσει, από τον Δήμο της Ρώμης, αποζημίωση για την στάση αυτή της δημάρχου, σχετικά με τους Αγώνες.

 

Όπως αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αφού πέρασαν 35 λεπτά από την ώρα του καθορισμένου ραντεβού με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μαλαγκό και τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Πανκάλι, χωρίς η δήμαρχος να τους κάνει δεκτούς, οι απευθείας ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν ισχύει τελικά το "Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" ("Una faccia una razza"), χαίρομαι αν πρόκειται να τους μοιάσουμε στις επόμενες σημαντικές αποφάσεις μας...!Μάθανε από το λάθος τους (17η Ολυμπιάδα του 1960 στην Ρώμη) και τα λάθη των γειτόνων τους (Αθήνα 2004...). Μπράβο τους!