LIVE!

O Πύργος του Άιφελ «ακροβατεί» πάνω από φαράγγι: Η ψευδαίσθηση που μαγεύει τους Γάλλους (εικόνες)

O Πύργος του Άιφελ «ακροβατεί» πάνω από φαράγγι: Η ψευδαίσθηση που τρελαίνει τους Γάλλους (εικόνες) Facebook Twitter
JR / INSTAGRAM
0

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση δημιούργησε μια οπτική ψευδαίσθηση και ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι μοιάζει να ισορροπεί πάνω από ένα βραχώδες φαράγγι.

Το έργο τέχνης, από έναν καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο JR, περιλαμβάνει την εγκατάσταση μίας φωτογραφίας ενός φαραγγιού και τους πυλώνες που σχηματίζουν τη βάση του Πύργου του Άιφελ, πάνω στην πλατεία όπου δεσπόζει το διάσημο αξιοθέατο.

Όταν ένας επισκέπτης στέκεται στο σωστό σημείο, το έργο τέχνης σε πρώτο πλάνο και ο πύργος στο βάθος ευθυγραμμίζονται το ένα με το άλλο και δημιουργούν την ψευδαίσθηση.

O Πύργος του Άιφελ «ακροβατεί» πάνω από φαράγγι: Η ψευδαίσθηση που τρελαίνει τους Γάλλους (εικόνες) Facebook Twitter
JR / INSTAGRAM

«Νομίζω ότι είναι πραγματικά ωραίο, διότι είναι πραγματικά ρεαλιστικό», λέει μια επισκέπτρια, η Λάρα Γουάτσον.

«Μου αρέσει που συνδυάζεται με τον Πύργο του Άιφελ, επομένως το έργο τέχνης αναδεικνύεται σε έργο τέχνης διότι έχει ήδη πίσω του τον Πύργο του Άιφελ».

O Πύργος του Άιφελ «ακροβατεί» πάνω από φαράγγι: Η ψευδαίσθηση που τρελαίνει τους Γάλλους (εικόνες) Facebook Twitter
JR / INSTAGRAM

Άλλα έργα του ίδιου καλλιτέχνη περιλαμβάνουν μία εγκατάσταση στο τείχος που υπάρχει στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, που μοιάζει να δείχνει ένα τεράστιο μωρό να κοιτάζει πάνω από το τείχος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΙΡΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Διεθνή / Έλληνες εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι: «Επιστρέφαμε και μαχητικά μας ζήτησαν να πάμε στο Ιράν, ευτυχώς ο πιλότος δεν δέχτηκε»

Η περιπέτεια που έζησαν όσοι επιχείρησαν να πετάξουν το Σάββατο το πρωί, με προορισμό την Αθήνα - Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να παραμείνει στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες
THE LIFO TEAM