Ο Les Wexner, ο πρώην επικεφαλής της μητρικής εταιρείας της Victoria's Secret, συμφώνησε να καταθέσει γραπτώς  σε αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρι κατά του Τζέφρι Έπσταϊν και του δικηγόρου Άλαν Ντέρσοβιτς.

 

Ο Ντέρσοβιτς ωστόσο θέλει ο μεγιστάνας να καταθέσει αυτοπροσώπως ή σε κάμερα, σύμφωνα με πρόσφατα έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

Οι δικηγόροι του Ντέρσοβιτς έχουν καλέσει τον Wexner να καταθέσει αυτοπροσώπως στις 4 Σεπτεμβρίου στο Columbus του Οχάιο, ενώ έχουν ζητήσει να παρουσιαστούν και έγγραφα που αφορούν τον Έπσταϊν, την Τζιούφρι και την αλληλογραφία με τους δικηγόρους της.

 

Η πλευρά του Ντέρσοβιτς κάνει λόγο για έγγραφα, μεταξύ των οποίων και μία επιστολή με επικοινωνία μεταξύ του Wexner και του δικηγόρου του John Zeiger, καθώς και δικηγόρων, που εκπροσωπούν την Τζιούφρι.

 

Παράλληλα, ζητούν να κατατεθούν έγγραφα σχετικά με «οποιαδήποτε προσφορά, συμφωνία ή υπόσχεση έκανε ο Wexner για να βοηθήσει τους κατήγορους του Έπσταϊν».

 

Οι δικηγόροι του Wexner έχουν αρνηθεί, λέγοντας ότι πολλές από τις πληροφορίες που ζητά η νομική ομάδα του Ντέρσοβιτς προστατεύονται από τα προνόμια δικηγόρου-πελάτη.

 

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αποσφραγίστηκαν τη Δευτέρα από ομοσπονδιακό δικαστή στην αγωγή μεταξύ Τζιούφρι και Ντέρσοβιτς.

 

Η Τζιούφρι ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε σεξουαλικά μεταξύ 2000 και 2002 όταν ήταν ανήλικη και ότι την «δάνειζε» σε άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Ντέρσοβιτς, για «σεξουαλικούς σκοπούς», ισχυρισμός που η πλευρά Ντέρσοβιτς αρνείται κατηγορηματικά.

 

Η Τζιούφρι μήνυσε τον Ντέρσοβιτς για δυσφήμιση καθώς υποστηρίζει ότι εκείνη και οι δικηγόροι της κατασκεύασαν ένα σχέδιο να κατηγορήσουν ψευδώς τον Ντέρσοβιτς για σεξουαλική κακοποίηση προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τον Wexner.

 

Οι δικηγόροι της πλευράς του Ντέρσοβιτς τώρα καλούν τον Wexner να καταθέσει προκειμένου να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί της Τζιούφρι ότι ο Wexner την κακοποίησε σεξουαλικά ήταν μέρος μιας απόπειρας εκβιασμού, όπως αναφέρουν τα έγγραφα.

 

Σε μια δήλωση προς το CNN, ο Ντέρσοβιτς χαρακτήρισε την Τζιούφρι «κατά συρροή ψεύτρα».

 

«Τα ψέματα της Τζιούφρι προκειμένου να αποσπάσει χρήματα βρίσκονται σε διαδικασία δικαστικής διερεύνησης», δήλωσε ο Ντέρσοβιτς.

 

«Γνωρίζουμε ότι ορκίστηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον Wexner και είχε ζητήσει από τους δικηγόρους της να επικοινωνήσουν μαζί του. Εάν οι δικηγόροι της δεν προχώρησαν ποτέ σε δίωξη εναντίον του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναγνώρισαν ότι είπε ψέματα. Θα το αποδείξουμε αυτό».

 

Σε επιστολή προς τον δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση της δυσφήμισης, οι δικηγόροι του Wexner ανέφεραν ότι «δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα εκβιασμού».

 

Είπαν επίσης ότι πρόσφεραν στον Wexner να καταθέσει εγγράφως «επιβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε σχέση με την κα. Τζιούφρι».

 

Οι δικηγόροι του προσφέρθηκαν επίσης να ζητήσουν από τον Zeiger να καταθέσει.

 

Από την πλευρά του ο πρώην μεγιστάνας της Victoria's Secret, Les Wexner, στα 83 του χρόνια, απέστειλε έγγραφο όπου αναφέρει ότι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για κορωνοϊό, λόγω ηλικίας, και έχει τεθεί σε καραντίνα τους τελευταίους μήνες.

 

Οι δικηγόροι του Ντέρσοβιτς απάντησαν ότι το επίκεντρο της υπόθεσής τους είναι ότι η Τζιούφρι κατηγόρησε τον εντολέα τους για σεξουαλική κακοποίηση ως μέρος ενός σχεδίου για εκβιασμό του Wexner, και επιμένουν να καταθέσει τόσο αυτός όσο και ο Zeiger αυτοπροσώπως.

 

Ο Wexner είχε περιέγραψε στο παρελθόν τον Έπσταϊν ως πρώην διαχειριστή των χρημάτων του. Σε δήλωσή του ο  Wexner στον ιστότοπο του Ιδρύματος Wexner από τον Ιούλιο του 2019 ανέφερε ότι «δεν γνώριζε ποτέ την παράνομη δραστηριότητα για την οποία κατηγορείται».

 

«Ο κ. Wexner δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη διαφορά και δεν έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον του» δήλωσε ο Tom Davies, εκπρόσωπος του Wexner, σε δήλωσή του στο CNN.

 

«Η διαφορά είναι μεταξύ του κ. Ντέρσοβιτς και της κα. Τζιούφρι». 

 

Με πληροφορίες του CNN