Ο πρόεδρος του Μεξικού ζητά διάλογο με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος του Μεξικού ζητά διάλογο με τον Τραμπ Facebook Twitter
1


Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί«να ευνοήσει τον διάλογο» για μια νέα ατζέντα με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων σε βάρος του Μεξικού για να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης στη χώρα του.


«Απέναντι στις θέσεις του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον διάλογο για να οικοδομήσουμε μια νέα ατζέντα», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος που συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.


«Το Μεξικό θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής του ανοίγματος» στον κόσμο, πρόσθεσε ο Πένια Νιέτο, ο οποίος υπερασπίστηκε επίσης τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου του 1994 μεταξύ του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στη συμφωνία αυτή και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απείλησε ότι θα την ακυρώσει.


Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα προστατευτισμού όπως ότι θα επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα και σε όσα κατασκευάζονται από αμερικανικές εταιρείες σε τρίτες χώρες προκειμένου να εισαχθούν κατόπιν στις ΗΠΑ.


«Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλίνουμε από τον δρόμο μας εξαιτίας αυτού του προστατευτισμού που αρχίζει να αναδύεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση έφερε περισσότερα οφέλη παρά ζημίες", πρόσθεσε ο Πένια Νιέτο υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM