Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κίνα επιβεβαίωσε απόψε ότι οι αρχές κρατούν τον Μενγκ Χονγκγουέι, τον οποίο θεωρούν ύποπτο για «παραβιάσεις του νόμου».

 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα South China Morning Post, ο 64χρονος ανακρίνεται από τις αρχές της Κίνας σε «άγνωστη τοποθεσία». 

 

Ο πρόεδρος της Ιντερπόλ είχε εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η εξαφάνιση του Μενγκ, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στη γενέτειρά του την Κίνα.

 

Η σύζυγός του τέθηκε υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της. Η ίδια, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια. 

 

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», δήλωσε η Γκρέις Μενγκ. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη να φωτογραφηθεί.


Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον Χονγκγουέι.

 

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, είχε ζητήσει από την Κίνα εξηγήσεις για την κατάσταση του προέδρου της υπηρεσίας, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

 

Με πληροφορίες από South China Morning Post και BBC