Ο πρόεδρος της Ιντερπόλ κρατείται σε «άγνωστη τοποθεσία» από τις κινεζικές αρχές

Ο πρόεδρος της Ιντερπόλ κρατείται σε «άγνωστη τοποθεσία» από τις κινεζικές αρχές Facebook Twitter
EPA
0

Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κίνα επιβεβαίωσε απόψε ότι οι αρχές κρατούν τον Μενγκ Χονγκγουέι, τον οποίο θεωρούν ύποπτο για «παραβιάσεις του νόμου».

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα South China Morning Post, ο 64χρονος ανακρίνεται από τις αρχές της Κίνας σε «άγνωστη τοποθεσία». 

Ο πρόεδρος της Ιντερπόλ είχε εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η εξαφάνιση του Μενγκ, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στη γενέτειρά του την Κίνα.

Η σύζυγός του τέθηκε υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της. Η ίδια, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια. 

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», δήλωσε η Γκρέις Μενγκ. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη να φωτογραφηθεί.


Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον Χονγκγουέι.

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, είχε ζητήσει από την Κίνα εξηγήσεις για την κατάσταση του προέδρου της υπηρεσίας, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Με πληροφορίες από South China Morning Post και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM