Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν νιώθει ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία

Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν νιώθει ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν νιώθει ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία, ένα μέρος «που είναι και πάντα θα είναι το σπίτι του», είπαν οι δικηγόροι του ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου. 

Η επιθυμία του πρίγκιπα να επιστρέψει και να δει συγγενείς και φίλους τονίστηκε την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για το αίτημα του δούκα του Σάσεξ. O 37χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να μην του επιτρέψει να καλύπτει τις δαπάνες ώστε να έχει αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία. 

Το αίτημά του «αφορά το γεγονός ότι δεν νιώθει ασφαλής όταν βρίσκεται στη Βρετανία, δεδομένου του διακανονισμού για την ασφάλεια που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο του 2021 και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αν αποφασίσει να επιστρέψει», είπε δικηγόρος του ενώπιον του δικαστηρίου. 

«Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι θέλει να επιστρέψει. Για να δει συγγενείς και φίλους και για να συνεχίσει να υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις που θεωρεί σημαντικές. Πάνω από όλα, αυτό είναι και πάντα θα είναι το σπίτι του», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.  

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε το δικαίωμα για αστυνομική προστασία, με τα χρήματα των φορολογούμενων, όταν ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους το 2020. Το ζευγάρι πληρώνει την ασφάλειά τους στις ΗΠΑ, όπου ζουν. 

Όταν είχαν ανακοινώσει την προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι είχαν αναφερθεί σε περιστατικό που συνέβη πέρυσι, όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο για τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της μητέρας του, Νταϊάνα. Τότε, φωτογράφοι είχαν κυνηγήσει το αυτοκίνητό του την ώρα που αποχωρούσε από φιλανθρωπική οργάνωση, κάτι που δικηγόροι του απέδωσαν στην έλλειψη αστυνομικής προστασίας. 

Ένα μέρος της ακροαματικής διαδικασίας, που αφορά νομικά ζητήματα, γίνεται δημόσια. Στη συνέχεια, λεπτομέρειες που αφορούν τον διακανονισμό για την ασφάλεια θα συζητηθούν ιδιωτικά.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ