Ο Πούτιν έβαλε και τον Σολτς να κάτσει στο κολοσσιαίο τραπέζι

Ο Πούτιν στο τεράστιο τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Όλαφ Σολτς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, με τον Ρώσο πρόεδρο να συζητά με τον Γερμανό καγκελάριο στο μεγάλο τραπέζι, που έχει γίνει viral.

«6 μέτρα μεταξύ Πούτιν και Σολτς», σχολίασε μέσω Twitter ο ανταποκριτής του dpa, Μίκαελ Φίσερ, δημοσιεύοντας στιγμιότυπο από τη συνάντηση.

Λίγο πριν το τετ α τετ των δύο ηγετών, διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι γιατρός από τη γερμανική πρεσβεία θα διενεργήσει τεστ Covid στον Σολτς. Το τεστ PCR διενεργήθηκε στο αεροσκάφος, που είχε προσγειωθεί στη Μόσχα, με γερμανική πηγή να δηλώνει νωρίτερα η καγκελαρία έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να αποστείλει κάποιον αξιωματούχο για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το τραπέζι της συνάντησης είχε γίνει viral και αντικείμενο σχολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στο Κρεμλίνο. Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ για την COVID-19 όταν έφθασε για τη συνάντησή του με τον Πούτιν, προκειμένου η Ρωσία να μην αποκτήσει πρόσβαση στο DNA του Μακρόν, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Το Reuters μετέδωσε ότι στον Μακρόν δόθηκε η επιλογή είτε να δεχθεί να του κάνουν τεστ PCR οι ρωσικές αρχές και να του επιτραπεί να έρθει κοντά στον Πούτιν είτε να αρνηθεί και να χρειαστεί να συμμορφωθεί με πιο σχολαστική τήρηση της κοινωνικής αποαστασιοποίησης. «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμαινε πως δεν θα υπήρχε χειραψία και [θα υπήρχε] εκείνο το μακρύ τραπέζι. Αλλά δεν μπορούσαμε να δεχθούμε να πάρουν το DNA του προέδρου», δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας στην περίπτωση που ο Γάλλος ηγέτης υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Ωστόσο, και εχθές ένα άλλο τραπέζι έγινε αντικείμενο σχολιασμού. Αυτή τη φορά αφορούσε τη συνάντηση του Πούτιν με τον Λαβρόφ, όπου ο Ρώσος πρόεδρος έβαλε τον υπουργό του να κάτσει αρκετά μέτρα μακριά. Πολλοί, λοιπόν, αναρωτήθηκαν γιατί ο Πούτιν ακολούθησε την ίδια τακτική με τον ΥΠΕΞ με ξένα δημοσιεύματα να εικάζουν πως ενδεχομένως ήθελε ξανά να λάβει τις προφυλάξεις του λόγω κορωνοϊού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM