Ο ΠΟΥ προειδοποιεί την Ευρώπη ότι ρισκάρει ένα νέο κύμα κορωνοϊού

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί την Ευρώπη ότι ρισκάρει ένα νέο κύμα κορωνοϊού Facebook Twitter
Pixabay
0

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί κατά 10% σε μια εβδομάδα στην Ευρώπη μετά από δύο μήνες πτώσης των κρουσμάτων και ο κίνδυνος ενός νέου κύματος αυξάνεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο περιφερειακός διευθυντής Hans Kluge δήλωσε ότι ο κίνδυνος είχε αυξηθεί λόγω της αργής διάθεσης των  εμβολίων, των νέων μεταλλάξεων και της αυξημένης κοινωνικής ανάμιξη.

Κίνδυνος υπερμετάδοσης υπάρχει και λόγω της διεξαγωγής του Euro 2020.

Η ανώτερη αξιωματούχος του ΠΟΥ, Catherine Smallwood κάλεσε τις πόλεις υποδοχής να έχουν περισσότερη δράση ώστε να παρακολουθούν την κίνηση των φιλάθλων προκειμένου να μπορέσει να γίνει ευκολότερη ιχνηλάτηση.

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι συμβαίνει γύρω από τα στάδια», είπε, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθούνται τα ταξίδια πριν και μετά τους αγώνες. «Τι συμβαίνει μετά τα παιχνίδια; Πηγαίνουν σε πολυσύχναστα μπαρ και παμπ;»

Εκατοντάδες ποδοσφαιρόφιλοι που επιστρέφουν από το Λονδίνο και την Αγία Πετρούπολη έχουν βγει θετικοί.

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη Δέλτα θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή για πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο οργανισμός ελέγχου της νόσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ECDC εκτιμά ότι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 90% των περιπτώσεων έως τα τέλη Αυγούστου.

Η Ρωσία καταγράφει ρεκόρ αριθμό θανάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, με 672 νεκρούς και 23.543 νέα κρούσματα μόνο την Πέμπτη.

Τα περισσότερα από αυτά τα νέα κρούσματα είναι ασθενείς με τη μετάλλαξη Δέλτα ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι μιλούν και για νέα μετάλλαξη Δέλτα +.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ