Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας αγοράζει το Mandarin Oriental στη Νέα Υόρκη για 98 εκατ. δολάρια

Ξενοδοχείο mandarin oriental Facebook Twitter
mandarinoriental
0

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, ο δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani, εξαγόρασε μερίδιο του ξενοδοχείου Mandarin Oriental στη Νέα Υόρκη για κάτι περισσότερο από 98 εκατομμύρια δολάρια.

Η Reliance Industries ανακοίνωσε το Σάββατο την εξαγορά της μητρικής εταιρείας του ξενοδοχείου, μιας εταιρείας με έδρα τα Νησιά Κέιμαν που ελέγχεται από την Investment Corporation του Ντουμπάι. Αυτή η εταιρεία κατέχει έμμεσα μερίδιο 73,4% στην ιδιοκτησία. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου. 

Η Reliance ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να αποκτήσει το υπόλοιπο μερίδιο, εάν και οι υπόλοιπο ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επιλέξουν να πουλήσουν επίσης τις μετοχές τους.

Η Investment Corporation of Dubai ανέλαβε το κτίριο το 2015, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο, το Mandarin Oriental Hotel Group εξακολουθούσε να κατέχει μερίδιο 25%, σύμφωνα με πρόσφατη ετήσια αναφορά του.

Η τιμή των 98,2 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ιδιαίτερα χαμηλή: Έκθεση μετόχων του 2007 από την Mandarin Oriental αποκάλυψε ότι το ακίνητο είχε αξία έως και 340 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως τα περισσότερα ξενοδοχεία, το Mandarin Oriental επλήγη άσχημα από την πανδημία του Covid-19. Η Reliance σημείωσε, το Σάββατο, ότι το ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης εισέπραξε μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος 2020, σε σύγκριση με 115 εκατομμύρια δολάρια και 113 εκατομμύρια δολάρια το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

Η Reliance, που είναι περισσότερο γνωστή για τις δραστηριότητές της στον τομέα της ενέργειας, του λιανικού εμπορίου και της τεχνολογίας, έχει επί του παρόντος συμμετοχές στα Oberoi Hotels, μια συλλογή από θέρετρα πέντε αστέρων σε όλη την Ινδία και έξι άλλες χώρες, καθώς και στο Stoke Park, ένα διάσημο αγγλικό επαρχιακό κλαμπ.
 

Με πληροφορίες CNN Business

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ