Ο Πιτ Μπούτιτζετζ θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός των ΗΠΑ

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός των ΗΠΑ Facebook Twitter
Αν και προεκλογικά αντίπαλοι, Τζο Μπάιντεν και Πιτ Μπούτιτζετζ διατηρούν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να τον συγκρίνει με τον αποθανόντα γιο του, Μπο.
0

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός των ΗΠΑ, εάν ο διορισμός του επικυρωθεί από τη Γερουσία. 

Ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Πιτ Μπούτιτζατζ επιλέχθηκε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και πρόκειται να είναι το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τις πληροφορίες για την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν μετέδωσαν πρώτα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαίωσε η ομάδα του νεοεκλεγέντα προέδρου. "«Εμπιστεύομαι τον Πιτ να επικεντρωθεί στη δουλειά αυτή, με αίσθηση ηθικής και φιλόδοξο όραμα"», δήλωσε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Μετά την επιλογή της Κάμαλα Χάρις για αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πρώτη μαύρη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή στις ΗΠΑ-, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να επιλέγει έναν ακόμη πρώην αντίπαλό του στις προκριματικές εκλογές για να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες, ο Τζο Μπάιντεν διόρισε επίσης τον Κάρλος Ελιζόντο στη θέση του γραμματέα διασύνδεσης στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τον πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ διορισμό της διοίκησης του Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM