Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων

Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων Facebook Twitter
0

Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων Facebook Twitter

Ο πατέρας του Aylan Kurdi, του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία του οποίου το νεκρό κορμάκι που ξεβράστηκε σε μια τουρκική ακτή έμελλε να γίνει το "σύμβολο" του τρόμου πίσω από την προσφυγική κρίση, αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων.

Ο Abdullah Kurdi έχασε τον Aylan, τον 4χρονο γιο του Galip και τη σύζυγό του Rehan τον Σεπτέμβριο, όταν η βάρκα που επέβαιναν για να έρθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία βυθίστηκε.

Οι φωτογραφίες του μικρού Aylan έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας βαθιά συναισθήματα θλίψης αλλά και φρίκης για τα όσα ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο ο αντίκτυπός της στη δυτική πολιτική για το μεταναστευτικό υπήρξε περιορισμένος, παρατηρεί ο Independent.

Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων Facebook Twitter

Ο Kurdi, μίλησε στην κάμερα του Channel 4 για να απευθύνει ένα μήνυμα, ζητώντας κατανόηση και συμπαράσταση για όλους όσοι υποφέρουν από τον πόλεμο στη Συρία- που έχει σκοτώσει περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, μετατρέποντας την ίδια στιγμή σχεδόν 4 εκατ. άλλους σε πρόσφυγες.

"Το μήνυμά μου είναι πως θα ήθελα όλος ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες του στους Σύρους. Είναι πολύ δύσκολο να σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα. Όταν μια πόρτα ανοίγει, τότε δεν νιώθουν πια ταπεινωμένοι. Αυτήν την περίοδο του χρόνου θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας να σκεφτείτε τον πόνο των πατεράδων, των μητέρων και των παιδιών που ψάχνουν ειρήνη και ασφάλεια. Σας ζητάμε απλώς λίγη συμπόνοια" λέει ο Kurdi, που πλέον ζει στο Ιράκ, εφόσον δεν κατάφερε να φτάσει στην αδερφή του στον Καναδά. 

Alan Kurdi's father delivers Christmas message

"Hopefully next year the war will end in Syria and peace will reign all over the world."The father of Alan Kurdi, the three-year-old Syrian boy whose death shocked the world, delivers his Christmas message of hope.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, December 22, 2015
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ