Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων

Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων Facebook Twitter
0
Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων Facebook Twitter

Ο πατέρας του Aylan Kurdi, του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία του οποίου το νεκρό κορμάκι που ξεβράστηκε σε μια τουρκική ακτή έμελλε να γίνει το "σύμβολο" του τρόμου πίσω από την προσφυγική κρίση, αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων.

Ο Abdullah Kurdi έχασε τον Aylan, τον 4χρονο γιο του Galip και τη σύζυγό του Rehan τον Σεπτέμβριο, όταν η βάρκα που επέβαιναν για να έρθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία βυθίστηκε.

Οι φωτογραφίες του μικρού Aylan έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας βαθιά συναισθήματα θλίψης αλλά και φρίκης για τα όσα ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο ο αντίκτυπός της στη δυτική πολιτική για το μεταναστευτικό υπήρξε περιορισμένος, παρατηρεί ο Independent.

Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων Facebook Twitter

Ο Kurdi, μίλησε στην κάμερα του Channel 4 για να απευθύνει ένα μήνυμα, ζητώντας κατανόηση και συμπαράσταση για όλους όσοι υποφέρουν από τον πόλεμο στη Συρία- που έχει σκοτώσει περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, μετατρέποντας την ίδια στιγμή σχεδόν 4 εκατ. άλλους σε πρόσφυγες.

"Το μήνυμά μου είναι πως θα ήθελα όλος ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες του στους Σύρους. Είναι πολύ δύσκολο να σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα. Όταν μια πόρτα ανοίγει, τότε δεν νιώθουν πια ταπεινωμένοι. Αυτήν την περίοδο του χρόνου θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας να σκεφτείτε τον πόνο των πατεράδων, των μητέρων και των παιδιών που ψάχνουν ειρήνη και ασφάλεια. Σας ζητάμε απλώς λίγη συμπόνοια" λέει ο Kurdi, που πλέον ζει στο Ιράκ, εφόσον δεν κατάφερε να φτάσει στην αδερφή του στον Καναδά. 

Alan Kurdi's father delivers Christmas message

"Hopefully next year the war will end in Syria and peace will reign all over the world."The father of Alan Kurdi, the three-year-old Syrian boy whose death shocked the world, delivers his Christmas message of hope.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, December 22, 2015
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM