Ο Πάπας προσευχήθηκε στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας»

Ο Πάπας προσευχήθηκε στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας» Facebook Twitter
2

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την προσευχή του σε μια έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε σήμερα αργά το απόγευμα από τον Κύριο να θέσει τέλος στην τρομερή αυτή δοκιμασία.

Δίπλα του, είχαν τοποθετηθεί η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Salus Populi Romani και ένας ξύλινος εσταυρωμένος του 14ου αιώνα, τον οποίο οι καθολικοί θεωρούν θαυματουργό, διότι το 1522 πιστεύεται ότι βοήθησε στο να τελειώσει, στην Ρώμη, η επιδημία πανούκλας.

«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας», υπογράμμισε ο ποντίφικας.

Ο Πάπας προσευχήθηκε στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας» Facebook Twitter

Παράλληλα, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί».

«Πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο πάπας, διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί».

«Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε ο ποντίφικας.

Ο Πάπας προσευχήθηκε στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας» Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Προς τους χλευάζοντες (που σίγουρα είναι πολλοί): Τη δύναμη και τη σημασία της προσευχής δεν μπορείτε να τα καταλάβετε, οκ, σεβαστό και κατανοητό. Προσπαθείστε όμως να σεβαστείτε την τραγωδία των Ιταλών και των ομόδοξών τους Ισπανών (και άλλων Καθολικών). Ο Πάπας πράττει το καθήκον του ως "ο καλός ποιμένας" που τα πρόβατα "τον ακολουθούν, γιατί αναγνωρίζουν τη φωνή του" και παλεύουν να βγουν από το σκοτάδι αυτής της περιόδου. Υ.Γ. Το μήνυμά του πολύ όμορφο, το διάβασα στο Instagram λογαριασμό του.