O Πάπας Φραγκίσκος έστειλε 15.000 παγωτά σε φυλακισμένους στη Ρώμη

O Πάπας Φραγκίσκος στέλνει 15.000 παγωτά σε φυλακισμένους στη Ρώμη Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε 15.000 παγωτά στους κρατούμενους για να δροσιστούν, καθώς η Ιταλία δοκιμάστηκε από ένα από το πιο ζεστά καλοκαίρια.

Τα παγωτά παραδόθηκαν από τον εκλεκτό του Βατικανού, καρδινάλιο Konrad Krajewski, σε κρατούμενους δύο φυλακών της Ρώμης, την Regina Coeli στο κέντρο της πόλης και τη Rebibbia στα περίχωρα.

Σε δήλωσή του, το Βατικανό ανέφερε ότι αυτό το καλοκαίρι το φιλανθρωπικό γραφείο του πάπα «δεν πήγε διακοπές».  Αντίθετα, οι εθελοντές του Βατικανού αφιέρωσαν το χρόνο τους «συνεχίζοντας να αφοσιώνονται, μεταξύ άλλων σε δύο από τα επτά τους έργα: να επισκέπτονται κρατούμενους και να παρηγορούν ταλαιπωρημένους».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, στην ανακοίνωση του Βατικανού προστίθεται ακόμη ότι η δωρεά ήταν μία από τις πολλές «μικρές ευαγγελικές χειρονομίες» που έγιναν το καλοκαίρι «για να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές της Ρώμης».

Υπενθυμίζεται, ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία, με τις Συρακούσες, μία πόλη στη Σικελία, να καταγράφουν 48,8 βαθμούς Κελσίου (119,85 F) τον Αύγουστο, δυνητικά την υψηλότερη θερμοκρασία που σημειωθεί στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM