Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε 15.000 παγωτά στους κρατούμενους για να δροσιστούν, καθώς η Ιταλία δοκιμάστηκε από ένα από το πιο ζεστά καλοκαίρια.

 

Τα παγωτά παραδόθηκαν από τον εκλεκτό του Βατικανού, καρδινάλιο Konrad Krajewski, σε κρατούμενους δύο φυλακών της Ρώμης, την Regina Coeli στο κέντρο της πόλης και τη Rebibbia στα περίχωρα.

 

Σε δήλωσή του, το Βατικανό ανέφερε ότι αυτό το καλοκαίρι το φιλανθρωπικό γραφείο του πάπα «δεν πήγε διακοπές».  Αντίθετα, οι εθελοντές του Βατικανού αφιέρωσαν το χρόνο τους «συνεχίζοντας να αφοσιώνονται, μεταξύ άλλων σε δύο από τα επτά τους έργα: να επισκέπτονται κρατούμενους και να παρηγορούν ταλαιπωρημένους».

 

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, στην ανακοίνωση του Βατικανού προστίθεται ακόμη ότι η δωρεά ήταν μία από τις πολλές «μικρές ευαγγελικές χειρονομίες» που έγιναν το καλοκαίρι «για να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές της Ρώμης».

 

 

 

Υπενθυμίζεται, ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία, με τις Συρακούσες, μία πόλη στη Σικελία, να καταγράφουν 48,8 βαθμούς Κελσίου (119,85 F) τον Αύγουστο, δυνητικά την υψηλότερη θερμοκρασία που σημειωθεί στην Ευρώπη.

 

Με πληροφορίες από Guardian