Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στο Περού και ο πρόεδρος τού ζητά βοήθεια να ξεπεραστεί η κρίση

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στο Περού και ο πρόεδρος τού ζητά βοήθεια να ξεπεραστεί η κρίση Facebook Twitter
0

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε την Πέμπτη στο Περού, όπου ο πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι απηύθυνε έκκληση στον ποντίφικα να τον βοηθήσει να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη στη χώρα όπου πριν από έναν μήνα μια πολιτική κρίση παραλίγο να οδηγήσει στην καθαίρεσή του και οδήγησε σε μια δεύτερη.

Ο αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αφίχθη στο Περού, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε κράτη της Λατινικής Αμερικής, από τη γειτονική Χιλή. Εκεί επιδίωξε να αποκαταστήσει την δημόσια εικόνα μιας εκκλησίας τρωθείσας από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

Ο Κουτσίνσκι υποδέχθηκε προσωπικά τον πάπα στο αεροδρόμιο. Λίγο πριν από την άφιξή του, απηύθυνε έκκληση στον Φραγκίσκο να βοηθήσει στην προσπάθειά του να επανενώσει τη χώρα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε –τόσο στο Περού όσο και διεθνώς– η απόφασή του να απονείμει χάρη στον απολυταρχικό πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

«Ελπίζω η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου να μας ξαναβάλει στον δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη και στον διάλογο», τόνισε ο κεντροδεξιός πρόεδρος μέσω Twitter.

Η δημοτικότητα του Κουτσίνσκι δεν σταματά να πέφτει αφότου απένειμε χάρη και αμνήστευση στον Φουχιμόρι, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους από όπου θα περνούσε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ο πάπας αναμένεται να χοροστατήσει σε μια λειτουργία στη Λίμα την Κυριακή όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο πιστοί και πλέον.

Θύματα των εγκλημάτων που είχαν διαπραχθεί επί των ημερών του Φουχιμόρι αιτήθηκαν ακρόαση του πάπα. Δεν υπάρχει πάντως τέτοια καταχώριση στο επίσημο πρόγραμμά του.

Διεθνή
0

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM