Ο Πάουλ Τσίμιακ εξελέγη νέος γενικός γραμματέας των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών

Ο Πάουλ Τσίμιακ εξελέγη νέος γενικός γραμματέας των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών Facebook Twitter
EPA
0

Με ποσοστό 62,8% εξελέγη γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ο Πάουλ Τσίμιακ, βουλευτής και επικεφαλής της Νεολαίας του κόμματος.

Ο κ. Τσίμιακ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και υπήρξε πρόταση της νέας προέδρου Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ. Θεωρείται μάλιστα ότι την στήριξε και στην δική της υποψηφιότητα, ενώ το ποσοστό που έλαβε ερμηνεύεται ως απόδειξη του διχασμού που έχει επέλθει στο κόμμα μετά την χθεσινή αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Τσίμιακ σε συζητήσεις του με τα μέλη της Νεολαίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι στήριζε την κυρία Κραμπ - Καρενμπάουερ και, για πολλούς υποστηρικτές του Φρίντριχ Μερτς, είχε προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με το «στρατόπεδο» της νέας προέδρου.

Η Νεολαία του κόμματος είχε περισσότερους από 110 εκπροσώπους στο Συνέδριο από το οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος η κυρία Καρενμπάουερ.

Ο κ. Τσίμιακ θεωρείται ότι ανήκει στην συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, ενώ είναι πολιτικός φίλος του τρίτου υποψήφιου, Γενς Σπαν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, στον β΄γύρο της χθεσινής ψηφοφορίας, ο αρχηγός της Νεολαίας φρόντισε να διοχετεύσει πολλές από τις ψήφους του κ. Σπαν προς την ΑΚΚ.

Ο νέος γενικός γραμματέας πάντως, πολωνικής καταγωγής, έχει μεγαλώσει στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πατρίδα τόσο του κ. Μερτς όσο και του κ. Σπαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM