Ο Ουζμπέκος πρόεδρος δεσμεύθηκε να συνδράμει τις έρευνες των ΗΠΑ για το «χτύπημα» στη Ν. Υόρκη

Ο Ουζμπέκος πρόεδρος δεσμεύθηκε να συνδράμει τις έρευνες των ΗΠΑ για το «χτύπημα» στη Ν. Υόρκη Facebook Twitter
0

Το Ουζμπεκιστάν δεσμεύθηκε σήμερα (1/11) να συνεργαστεί «με όλα τα μέσα» που διαθέτει στην έρευνα για την επίθεση με φορτηγάκι που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στη Νέα Υόρκη, ο δράστης της οποίας φέρεται σύμφωνα με πολλά μμε να προέρχεται από αυτή τη χώρα της κεντρικής Ασίας.


«Το Ουζμπεκιστάν είναι έτοιμο να παράσχει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα για να συνδράμει την έρευνα για αυτή την τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο ουζμπέκος πρόεδρος Τσαβκάτ Μιρτζιόγεφ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


«Η τραγωδία η οποία συνέβη επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη να ενωθούν οι προσπάθειες όλης της διεθνούς κοινότητας στον πόλεμο εναντίον αυτής της πρόκλησης της εποχής μας», πρόσθεσε ο Μιρτζιόγεφ, υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στις οικογένειες των θυμάτων.


Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο οδηγός του μικρού φορτηγού που έπεσε πάνω σε ποδηλάτες και περαστικούς χθες (31/10) στο Μανχάταν, με αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έντεκα, ήταν ένας Ουζμπέκος ο οποίος έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2010.


Εκατοντάδες πολίτες του Ουζμπεκιστάν, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι, πολεμούν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM