Ο Ομπάμα τα βάζει πάλι με την οπλοκατοχή

Ο Ομπάμα τα βάζει πάλι με την οπλοκατοχή Facebook Twitter
1

Υπέρ της ανάγκης μεταρρυθμίσεων για την οπλοκατοχή τάχθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή τη δολοφονία 9 ανθρώπων σε εκκλησία αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον από λευκό 21χρονο ο οποίος συνελήφθη.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι αυτή η επίθεση αποκαλύπτει πως η "μάστιγα" του ρατσισμού παραμένει παρούσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταφέρθηκε εναντίον όσων τον κατηγορούν ότι πολιτικοποιεί μια τραγωδία για να μιλήσει για αυστηροποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα όπλα.

Σε ομιλία του στην αμερικανική διάσκεψη δημάρχων δήλωσε πως αυτή η δολοφονία σημειώνει την ανάγκη εγρήγορσης ενάντια στο ρατσισμό ενώ επικαλέστηκε και άλλες πρόσφατες μαζικές ένοπλες επιθέσεις για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης μεταρρυθμίσεων στους νόμους για τα όπλα, ένα πολιτικά φορτισμένο θέμα σε μια χώρα που το Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

"Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό το θέμα ως πολίτες χωρίς να δαιμονοποιήσουμε όλους τους ιδιοκτήτες όπλων, που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νομοταγείς, αλλά επίσης χωρίς να υπονοούμε ότι όποια δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό αποτελεί μια ολοφάνερη συνωμοσία να κατασχέσουμε τα όπλα όλων", δήλωσε ο Ομπάμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε προσπαθήσει να περιορίσει την οπλοκατοχή και το 2012 μετά τους πυροβολισμούς σε σχολείο στο Νιούτον, οι προσπάθειες του όμως ματαιώθηκαν από το πανίσχυρο λόμπι όπλων και τις διασυνδέσεις του στο Κογκρέσο.

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι απέτυχε να πείσει το Κογκρέσο και σημείωσε ότι περισσότεροι από 11 χιλ. αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν από ένοπλη βία το 201.
"Δεν παρατηρείς φόνο σε αυτή την κλίμακα και με αυτή την συχνότητα σε οποιοδήποτε άλλο προηγμένο έθνος στη γη", υπογράμμισε.

"Κάθε χώρα έχει βία, μίσος ή ψυχικά ασταθείς ανθρώπους. Αυτό που διαφέρει είναι πως δεν είναι κάθε χώρα γεμάτη από εύκολα προσβάσιμα όπλα", τόνισε.

Ο Ομπάμα σημείωσε πως είναι απίθανο το Κογκρέσο να δουλέψει πάνω σε νέους νόμους ασφάλειας για τα όπλα στο κοντινό μέλλον, αλλά πρόσθεσε πως πιστεύει πως η κοινή γνώμη τελικά θα αλλάξει γνώμη και θα υποχρεώσει τους βουλευτές να δράσουν.

"Αρνούμαι να συμπεριφέρομαι σαν ότι αυτό είναι η νέα κανονικότητα, ή να προσποιούμαι πως είναι αρκετό να θρηνήσω και πως οποιαδήποτε αναφορά στο να κάνουμε κάτι για να το σταματήσουμε, πολιτικοποιεί με κάποιο τρόπο το πρόβλημα", πρόσθεσε ο Ομπάμα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια