Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αναζητά το νέο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αναζητά το νέο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει σήμερα να αναζητά απεγνωσμένα το σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφαλείας, μία από τις θέσεις ύψιστης στρατηγικής σημασίας στο Λευκό Οίκο, μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν εξαιτίας των αποκαλύψεων για επαφές με τη Ρωσία.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέρετρο του Μαρ α Λάγκο, το οποίο αποκαλεί «το Λευκό Οίκο του Νότου», όπου επρόκειτο να πάρει συνεντεύξεις από τους υποψήφιους για την θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.


Λιγότερο από ένα μήνα μετά το διορισμό του, ο Μάικλ Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση την 14η Φεβρουαρίου καθώς δεν είπε την αλήθεια σχετικά με τις απευθείας επαφές που είχε με τη Μόσχα την 29η Δεκεμβρίου, προτού αναλάβει καθήκοντα ο Ντόναλντ Τραμπ, με επίκεντρο τις κυρώσεις που είχε επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.


Έκτοτε, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, επικρατεί ένταση στον Λευκό Οίκο σχετικά με το προφίλ του επόμενου προσώπου που θα ηγηθεί του Συμβουλίου: ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής στρατηγικής της προεδρίας Στιβ Μπάνον, με διασυνδέσεις στην αμερικανική ακροδεξιά, εμφανίζεται να έχει το πρώτο χέρι στην επιλογή αντικαταστάτη του Φλιν.


Ωστόσο ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, διαβεβαίωσε σήμερα στο Fox News ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε όσα υποστηρίζονται για την φερόμενη επιρροή του Μπάνον «ψευδείς πληροφορίες», υιοθετώντας το σύνθημα κατά των ΜΜΕ του Ντόναλντ Τραμπ.


Μεταξύ των υποψηφίων για την θέση βρίσκονται ο νυν προσωρινός διευθυντής Κιθ Κέλογκ, 72 ετών. Επιπλέον ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, όπως και επίσης κι άλλοι στρατηγοί εν αποστρατεία, όπως ο Χ.Ρ Μακμάστερ και ο Ρόμπερτ Κάσλεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM