Ο Νιλ Γιανγκ απαιτεί από το Spotify να αφαιρέσει τη μουσική του- Λόγω παραπληροφόρησης για το εμβόλιο

Ο Νιλ Γιανγκ απαιτεί από το Spotify να αφαιρέσει τη μουσική του- Λόγω παραπληροφόρησης για το εμβόλιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Νιλ Γιανγκ απαίτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify, λόγω της παραπληροφόρησης για το εμβόλιο στο podcast του Τζο Ρόγκαν, το οποίο φιλοξενεί η υπηρεσία streaming. 

«Μπορούν να έχουν ή τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μουσικός σε επιστολή προς τον ατζέντη του και τη δισκογραφική εταιρεία του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του και λίγο αργότερα «κατέβηκε». 

«Το κάνω αυτό επειδή το Spotify διασπείρει ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, πιθανώς προκαλώντας τον θάνατο εκείνων που πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διασπείρεται από εκείνους. Παρακαλώ ενεργήστε για αυτό αμέσως σήμερα και ενημερώστε με για το χρονοδιάγραμμα», έγραψε ο Γιανγκ. 

Ο μουσικός διευκρίνισε ότι ο λόγος της απόφασής του ήταν το The Joe Rogan Experience, που αυτή τη στιγμή είναι το πιο δημοφιλές podcast του Spotify. Ο Ρόγκαν υπέγραψε το 2020 συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με την οποία έδωσε στην πλατφόρμα τα αποκλειστικά δικαιώματα του podcast. 

«Με περίπου 11 εκατομμύρια ακροατές κάθε επεισόδιο, το JRE που φιλοξενείται αποκλειστικά στο Spotify είναι το μεγαλύτερο podcast στον κόσμο και έχει τεράστια επιρροή. Το Spotify έχει ευθύνη να περιορίσει την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του, αν και επί του παρόντος η εταιρεία δεν έχει καμία πολιτική για την παραπληροφόρηση», έγραψε ο Γιανγκ. 

«Θέλω να ενημερώσετε το Spotify αμέσως σήμερα ότι θέλω να αφαιρεθεί όλη η μουσική μου από την πλατφόρμα τους… Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο», επεσήμανε ακόμη. 

Η επιστολή απευθυνόταν στον ατζέντη του Φρανκ Τζιρόντα και τον Τομ Κόρσον, συμπρόεδρο και CEO της Warner Records, η οποία κυκλοφορεί τη μουσική του Γιανγκ μέσω της Reprise Records. 

Ο Τζιρόντα επιβεβαίωσε στο Daily Beast ότι η επιστολή είναι αυθεντική. «Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον Νιλ. Είναι πολύ ταραγμένος… προσπαθούμε να βγάλουμε μια άκρη τώρα», δήλωσε. 

Τον προηγούμενο μήνα 270 γιατροί, επιστήμονες και επαγγελματίες της υγείας με ανοιχτή επιστολή τους ζήτησαν από το Spotify να εφαρμόσει πολιτική για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, λόγω του «ανησυχητικού ιστορικού του Ρόγκαν σχετικά με τη μετάδοση παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα σχετικά με την πανδημία». 

Η επιστολή έκανε αναφορά σε ένα επεισόδιο στο οποίο ο Ρόγκαν πήρε συνέντευξη από τον Ρόμπερτ Μαλόουν, ιολόγο που συμμετείχε στην τεχνολογία mRNA, αλλά έκτοτε έχει επικριθεί για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια. 

Αμφότεροι επικρίθηκαν για την προώθηση πολλών αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένου του ψευδούς ισχυρισμού ότι τα νοσοκομεία έχουν οικονομικά κίνητρα για να διαγιγνώσκουν ψευδώς ότι θάνατοι προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ