Ο Νετανιάχου σε καταφύγιο - Έπεσε ρουκέτα στην πόλη που επισκεπτόταν

Ο Νετανιάχου σε καταφύγιο - Έπεσε ρουκέτα στην πόλη που επισκεπτόταν Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ρουκέτα εκτοξεύτηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον πόλης στο νότιο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί για λίγο σε καταφύγιο, μεταδίδουν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τη ρίψη της ρουκέτας εναντίον της Ασκελόν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ από τον παλαιστινιακό θύλακα, σημειώνοντας ότι η ρουκέτα κατερρίφθη από το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό. Ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα όπου διακρίνεται ο Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία για να κρατήσει τα ηνία του συντηρητικού κόμματος Λικούντ στις εσωτερικές εκλογές αύριο, να απομακρύνεται από τη σκηνή συνοδευόμενος από σωματοφύλακες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο, αφού ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες και κατόπιν επέστρεψε στην εκδήλωση, που παρίστατο. Το γραφείο του Νετανιάχου δεν έχει σχολιάσει σχετικά. Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, αφότου η εμφάνιση του Νετανιάχου τον Σεπτέμβριο στην πόλη Ασντόντ είχε διακοπεί για λίγο από τις σειρήνες συναγερμού. Η βία αναζωπυρώθηκε στη Γάζα μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, ενός διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ, που κατηγορήθηκε ότι είχε δώσει εντολή για την επίθεση στην Ασντόντ.


«Εκείνος (ο Αλ Άτα) δεν βρίσκεται πλέον εδώ γύρω», λέει ο Νετανιάχου χαμογελώντας σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανέβηκε ξανά στο βήμα στην Ασκελόν, υπό τις επευφημίες του πλήθους. «Όποιος προσπάθησε να κάνει εντύπωση, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM