Ο Νετανιάχου σε καταφύγιο - Έπεσε ρουκέτα στην πόλη που επισκεπτόταν

Ο Νετανιάχου σε καταφύγιο - Έπεσε ρουκέτα στην πόλη που επισκεπτόταν Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ρουκέτα εκτοξεύτηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον πόλης στο νότιο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί για λίγο σε καταφύγιο, μεταδίδουν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τη ρίψη της ρουκέτας εναντίον της Ασκελόν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ από τον παλαιστινιακό θύλακα, σημειώνοντας ότι η ρουκέτα κατερρίφθη από το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό. Ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα όπου διακρίνεται ο Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία για να κρατήσει τα ηνία του συντηρητικού κόμματος Λικούντ στις εσωτερικές εκλογές αύριο, να απομακρύνεται από τη σκηνή συνοδευόμενος από σωματοφύλακες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο, αφού ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες και κατόπιν επέστρεψε στην εκδήλωση, που παρίστατο. Το γραφείο του Νετανιάχου δεν έχει σχολιάσει σχετικά. Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, αφότου η εμφάνιση του Νετανιάχου τον Σεπτέμβριο στην πόλη Ασντόντ είχε διακοπεί για λίγο από τις σειρήνες συναγερμού. Η βία αναζωπυρώθηκε στη Γάζα μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, ενός διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ, που κατηγορήθηκε ότι είχε δώσει εντολή για την επίθεση στην Ασντόντ.


«Εκείνος (ο Αλ Άτα) δεν βρίσκεται πλέον εδώ γύρω», λέει ο Νετανιάχου χαμογελώντας σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανέβηκε ξανά στο βήμα στην Ασκελόν, υπό τις επευφημίες του πλήθους. «Όποιος προσπάθησε να κάνει εντύπωση, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM