Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια στις πυρκαγιές που πλήττουν το Ισραήλ

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια στις πυρκαγιές που πλήττουν το Ισραήλ Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαριστεί την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που προσέφεραν βοήθεια στη χώρα, η οποία πλήττεται από δεκάδες πυρκαγιές.

Πυρκαγιές κατέστρεψαν χθες, Πέμπτη, δεκάδες κατοικίες στο κέντρο του Ισραήλ και η κατάσταση ετοιμότητας παραμένει σήμερα αυξημένη εξαιτίας ενός καύσωνα που πλήττει το σύνολο της ισραηλινής επικράτειας. Σήμερα απέμεναν μερικές μικρές εστίες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών κατασβέσθηκε χθες. Πολλές οδοί παραμένουν ακόμη κλειστές για την κυκλοφορία και η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή. Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, από 35 έως 42 κατοικίες καταστράφηκαν χθες, Πέμπτη, από τη φωτιά. Οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν υπήρξαν τραυματίες από τις διάφορες πυρκαγιές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συγκάλεσε σήμερα το πρωί κυβερνητική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαιρέτισε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των δυνάμεων ασφαλείας στη μάχη εναντίον των πυρκαγιών. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε εξάλλου χώρες που έστειλαν αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. «Έχουμε δεχθεί προς το παρόν βοήθεια από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο και είμαστε ευγνώμονες προς όλες αυτές τις χώρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. Ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε εξάλλου να ενισχύσει τις δυνατότητες του Ισραήλ στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος και Κροατία ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν βοήθεια

Στην βοήθεια που στέλνει η Ε.Ε. στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στο κεντρικό τμήμα της χώρας, εντάχθηκαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canader CL 415, που έστειλε η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης για συνδρομή και τα οποία θα συμμετάσχουν από σήμερα στις επιχειρήσεις. Τα δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη εστάλησαν αμέσως, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ, ωστόσο μετά από ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, ότι ζητήθηκε συνδρομή και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, τα δυο Canader εντάχθηκαν στην ευρωπαϊκή βοήθεια και αυτό σημαίνει ότι το κόστος μεταφοράς τους καλύπτεται κατά 75% από την Ε.Ε.

Άμεσα επίσης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για συνδρομή από την Ευρώπη προς το Ισραήλ, με πυροσβεστικά αεροσκάφη, η Ιταλία, η Κύπρος και η Κροατία, ενώ αναμένονταν η αποστολή βοήθειας και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM