Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατήγγειλε ότι τον έχουν φυλακίσει σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης», στην περιοχή Βλαντίμιρ, σε νέα ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

Ήταν άγνωστο το πού ακριβώς βρισκόταν ο επικριτής του Κρεμλίνου, μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων του την προηγούμενη εβδομάδα ότι μεταφέρθηκε από τη φυλακή Κολτσουγκίνο, χωρίς να γίνει γνωστό πού τον πήγαν.

 

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα κατάφερε να με εκπλήξει», αναφέρει ο Ναβάλνι στην ανάρτηση, την οποία συνόδευσε με μια παλιά φωτογραφία του με κοντοκουρεμένα μαλλιά.

 

«Δεν είχα ιδέα ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης 100 χιλιόμετρα από τη Μόσχα», έγραψε ακόμη ο Ναβάλνι, ενώ ανέφερε ότι είναι σε σωφρονιστικό ίδρυμα στην πόλη Πόκροφ, με «φρεσκοξυρισμένο κεφάλι».Η δικηγόρος του, Όλγκα Μιχαΐλοβα, επιβεβαίωσε ότι κατάφερε να τον επισκεφθεί. Στην ανάρτησή του ο Ναβάλνι αναφέρει ότι υπάρχουν «κάμερες παντού, οι πάντες παρακολουθούνται και η παραμικρή παράβαση αναφέρεται».

 

«Πιστεύω ότι κάποιος διάβασε το 1984 του Όργουελ και είπε “Ναι, τέλεια. Ας το κάνουμε αυτό. Εκπαίδευση μέσω στέρησης της ανθρώπινης ιδιότητας», συμπληρώνει. «Αλλά, αν τα αντιμετωπίζεις όλα με χιούμορ, μπορεί να ζήσεις εδώ. Οπότε, συνολικά είμαι καλά», προσθέτει.

 Στην ανάρτησή του γράφει ότι ακόμη δεν έχει δει ενδείξεις βίας, αλλά εξαιτίας της «νευρικής στάσης των καταδίκων» μπορεί «εύκολα» να πιστέψει προηγούμενες αναφορές βαναυσότητας. Γράφει πάντως ότι τη νύχτα τον ξυπνούσε «κάθε βράδυ» ένας άνδρας που έβγαζε μια φωτογραφία του και ανακοίνωνε ότι ο κατάδικος που «έχει την τάση για απόδραση» ήταν ακόμη στο κελί του.

 

Πρόσφατα ο ακτιβιστής Κονσταντίν Κότοφ, που πέρασε σχεδόν δύο χρόνια σε αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα για παραβίαση των κανόνων για τις διαδηλώσεις, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα περιβάλλον στο οποίο οι κρατούμενοι δεν αντιμετωπίζονται «ως άνθρωποι».

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr