Ο Μπιλ Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο και γιατί θα βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου

Ο Μπιλ Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο και γιατί θα βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: @thisisbillgates/ Instagram
0

Στο κομμάτι που παραδοσιακά ανεβάζει στο τέλος κάθε χρονιάς στο μπλογκ Gates Notes, ο Μπιλ Γκέιτς κάνει συνήθως μια μικρή ενημέρωση για το Ίδρυμα Γκέιτς, τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και την κλιματική αλλαγή.

Στη φετινή ανάρτηση, λίγο πριν τελειώσει το 2022, θίγει όλα αυτά τα θέματα και πολλά ακόμη, αφού μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο διαζύγιό του το 2021 από τη Μελίντα Γκέιτς και εξηγεί γιατί θα αφήσει τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Μπιλ Γκέιτς άνοιξε και έκλεισε την μακροσκελή ανάρτησή του, μιλώντας για την προσωπική του ζωή.

«Έγινα 67 τον Οκτώβριο. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είμαι τόσο μεγάλος - στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου είναι συνταξιούχοι!», ξεκινά.

Στη συνέχεια εξηγεί τον λόγο για τον οποίο ενδέχεται να μην βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου στο εγγύς μέλλον. «Αν και δεν με ενδιαφέρει πού βρίσκομαι στη λίστα με τους πλουσιότερους  του κόσμου», έγραψε, «ξέρω ότι όσο πετυχαίνω στο να δίνω, θα πέφτω προς τα κάτω και τελικά θα βγω εντελώς από τη λίστα».

Μίλησε επίσης για το πώς το να γίνει παππούς τον επόμενο χρόνο αλλάζει την οπτική του. «Αλλά άρχισα να βλέπω τον κόσμο μέσα από έναν νέο φακό πρόσφατα - όταν η μεγαλύτερη κόρη μου, μου έδωσε τα απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς του χρόνου», μοιράστηκε.

Η μεγαλύτερη κόρη του, Τζένιφερ, 26 ετών, περιμένει το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Ναϊέλ Νασάρ και ανακοίνωσε τα νέα την Ημέρα των Ευχαριστιών.

«Απλά και μόνο το να πληκτρολογώ την φράση, "θα γίνω παππούς του χρόνου", με κάνει να συγκινούμαι. Και η σκέψη αυτή δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευημερήσουν».

Αφού προχώρησε σε σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με το Ίδρυμα Γκέιτς, αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή.

«Με την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ύφεση της οικονομίας, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν από τα πιο δύσκολα», έγραψε ο Γκέιτς. «Όλοι στον κόσμο έχουν βιώσει απώλειες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου - αγαπημένων προσώπων, οικονομικής ασφάλειας ή ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής».

Στη συνέχεια σχολίασε τη δική του ζωή: «Λόγω της θέσης μου, είμαι απομονωμένος από πολλές από αυτές τις δυσκολίες. Αλλά και εγώ έχω περάσει κακές στιγμές τα τελευταία χρόνια, όπως ο θάνατος του πατέρα μου και το τέλος του γάμου μου».

Ο Γκέιτς ευχαρίστησε τους φίλους και την οικογένειά του που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. «Το να είμαι πλούσιος κάνει τη ζωή μου πολύ πιο άνετη, αλλά όχι πιο ικανοποιητική. Γι' αυτό χρειάζομαι οικογένεια, φίλους και μια δουλειά όπου δουλεύω πάνω σε πράγματα που έχουν σημασία. Είμαι ευγνώμων που τα έχω και τα τρία», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM