Ο «Μπάρι» είναι 150 εκατ. ετών και πωλείται σε δημοπρασία- Σπάνιος σκελετός δεινοσαύρου

Ο «Μπάρι» είναι 150 εκατ. ετών και πωλείται σε δημοπρασία- Σπάνιος σκελετός δεινοσαύρου Facebook Twitter
0

Ένας σχεδόν πλήρης σκελετός δεινοσαύρου θα βγει στο «σφυρί» τον επόμενο μήνα, σε δημοπρασία στο Παρίσι. 

Πρόκειται για τον «Μπάρι», ένα δεινόσαυρο 150 εκατομμυρίων ετών, που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του ΄90 στο Γουαϊόμινγκ. Οι ειδικοί λένε πως ο σκελετός είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος». 

Ο δεινόσαυρος χρονολογείται στην ύστερη ιουρασική περίοδο. Έχει ύψος 2,1 μ. και μήκος 5 μέτρα, ενώ η τιμή του στη δημοπρασία- που θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου- εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. 

«Το κρανίο είναι πλήρες κατά 90% και ο υπόλοιπος σκελετός κατά 80%», επεσήμανε ο Αλεξάντρ Ζικελό, του οίκου δημοπρασιών Hotel Drouot, συμπληρώνοντας πως είναι ασυνήθιστο ένας σκελετός δεινοσαύρου να είναι τόσο ακέραιος. 

Ο παλαιοντολόγος Μπάρι Τζέιμς ήταν ο πρώτος που αποκατέστησε τον σκελετό το 2000 και ο δεινόσαυρος έγινε γνωστός με το μικρό όνομά του. Το ιταλικό εργαστήριο Zoic, που απέκτησε πέρυσι τον σκελετό, προχώρησε σε περαιτέρω εργασίες αποκατάστασης. 

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ