Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, «αποδέχεται» την ήττα του και αρνείται ότι απειλήθηκε

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, «αποδέχεται» την ήττα του και αρνείται ότι απειλήθηκε Facebook Twitter
0

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο προεδρικός υποψήφιος του βασικού αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), παραδέχθηκε σήμερα την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα αρνήθηκε τις φήμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «απειλήθηκε» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

«Κανείς δεν με απείλησε και κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Οι φήμες που λένε ότι πήγα στο προεδρικό μέγαρο και μίλησα με τον Ερντογάν είναι λανθασμένες. Είναι λάθος να διασπείρει κανείς τέτοιες αβάσιμες φήμες», δήλωσε ο Ιντζέ, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα.

Ερωτηθείς γιατί πέρασαν ώρες πριν μιλήσει δημόσια, δήλωσε ότι αναμένει «τα τελικά αποτελέσματα καθώς είναι ακόμα πιθανόν η στήριξη προς τον Ερντογάν να πέσει κάτω από το 50%».

«Έκλεψαν ψήφους; Ναι, έκλεψαν. Έκλεψαν, ωστόσο, 10 εκατ. ψήφους; Όχι», δήλωσε ο Ιντζέ, προσθέτοντας ότι η διαφορά ψήφων του Ερντογάν είναι τόσο μεγάλη που «δεν μπορεί απλά να εξηγηθεί από εκλογικές παρατυπίες».

«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των στοιχείων της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) και των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει εμείς. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη για να αλλάξει το αποτέλεσμα», δήλωσε.

Ωστόσο, ο Ιντζέ τόνισε ότι υπάρχουν «κάποια ζητήματα» με την εκλογική διαδικασία που χρήζουν εξήγησης, όπως το γεγονός ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017 με το οποίο η Τουρκία ενέκρινε την αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης.

Ο Ιντζέ απευθύνθηκε απευθείας στον ίδιο τον Ερντογάν και τον κάλεσε να γίνει «πρόεδρος όλων» αντί να ενεργεί ως επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο υποψήφιος του CHP αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το μέλλον του δικού του κόμματος, αλλά τόνισε ότι πήρε το 30% των ψήφων, κάτι που το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει από το 1977.

«Εάν άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν πετύχει λίγο υψηλότερα ποσοστά, οι εκλογές θα μπορούσαν να πάνε σε δεύτερο γύρο», δήλωσε.

«Το CHP έχει κι αυτό κάνει λάθη αλλά δεν θα μιλήσω για αυτά ενώπιον των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε ο Ιντζέ, σημειώνοντας ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM