Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών απορρίπτει αναφορά της Κομισιόν για αθέμιτο ανταγωνισμό

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών απορρίπτει αναφορά της Κομισιόν για αθέμιτο ανταγωνισμό Facebook Twitter
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης ΑΠΕ
0

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την αναφορά στην έκθεση της Κομισιόν ότι η Κύπρος έχει ένα φορολογικό πλαίσιο, το οποίο «δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό ή δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό πλαίσιο».


Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξει από κοινού απάντηση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ για τις συγκεκριμένες αναφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιθετικού φορολογικού πλαισίου.

«Τις θεωρούμε απαράδεκτες, εκτός του θεσμικού πλαισίου και των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παρατήρησε το γεγονός ότι οι αναφορές γίνονται για μικρά κράτη (Βέλγιο, Κύπρο, Μάλτα και Κάτω Χώρες) και τόνισε ότι όλες οι φορολογικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κρατών μελών, συνάδουν απόλυτα με το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και με διεθνείς φορολογικούς κανόνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM