Ο Κροάτης πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βαθιά ηθική αδικία» τον θάνατο του Πράλγιακ στο δικαστήριο της Χάγης

Ο Κροάτης πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βαθιά ηθική αδικία» τον θάνατο του Πράλγιακ στο δικαστήριο της Χάγης Facebook Twitter
Ο Κροάτης της Βοσνίας Σλόμπονταν Πράλγιακ δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του στο δικαστήριο της Χάγης.
0

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η «ενέργεια» του Πράλγιακ, ο οποίος δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του, αποτυπώνει «τη βαθιά ηθική αδικία» που διαπράττει το δικαστήριο της Χάγης.

«Η ενέργειά του της οποίας όλοι μας γίναμε μάρτυρες σήμερα αποτυπώνει κυρίως τη βαθιά ηθική αδικία προς τους έξι Κροάτες της Βοσνίας» η καταδίκη των οποίων επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης και «σε βάρος του λαού της Κροατίας» τόνισε ο Πλένκοβιτς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Πράλγιακ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για την κατηγορία της εθνοκάθαρσης.

Ο Κροάτης της Βοσνίας Σλόμπονταν Πράλγιακ πέθανε σε νοσοκομείο της Χάγης αφού «ήπιε κάποιο υγρό» κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου σε δεύτερο βαθμό, σήμερα, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του ΔΠΔ.

«Ένας από τους έξι κατηγορουμένους στη δίκη (...) απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο HMC της Χάγης, όπου μεταφέρθηκε αφού ήπιε «κάποιο υγρό στην αίθουσα της δίκης».«Σύντομα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε» δήλωσε ο Νενάντ Γκολτσέβσκι, εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM