Ο Κουρτς βρήκε δουλειά με απολαβές 500.000 ευρώ τον χρόνο

Ο Κουρτς βρήκε δουλειά με απολαβές 500.000 ευρώ τον χρόνο Facebook Twitter
0

Πριν λίγο καιρό, αυστριακά δημοσιεύματα αποκάλυπταν ότι ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, βρήκε δουλειά στις ΗΠΑ.

Ο Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς για στημένες δημοσκοπήσεις, και φαίνεται ότι βρήκε δουλειά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προσληφθεί από την Palantir, μία από τις μεγαλύτερες και πιο μυστικοπαθείς εταιρείες διαχείρισης δεδομένων στον πλανήτη. Ωστόσο, στη συνέχεια, γνωστοποιήθηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, επειδή η Palantir είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δεσμεύεται από κανόνες που της απαγορεύουν την πρόσληψη υποδίκων. 

Αυστριακά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ο εργοδότης του Κουρτς είναι ο ιδρυτής της Palantir, o Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων, Πέτερ Τιλ. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Κουρτς διαψεύδεται ότι ο πρώην καγκελάριος έχει αποδεχτεί τη δουλειά.

Πάντως, εάν η πληροφορία ισχύει, τα οικονομικά του Κουρτς θα είναι πολύ καλύτερα από πριν. Ένας Αυστριακός καγκελάριος κερδίζει 22.283 ευρώ ακαθάριστα το μήνα - δηλαδή 312.000 ευρώ το χρόνο. Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ο Κουρτς θα εισπράττει περισσότερα από 500.000 ευρώ ετησίως στο μέλλον, εκτιμούν γνώστες του κλάδου. Αυτό θα ήταν σχεδόν 190.000 ευρώ περισσότερα ακαθάριστα από ό,τι είχε ως καγκελάριος.

Με πληροφορίες oe24.at

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Μιλώντας έξω από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, ο Πέτρο κάλεσε για τη συγκρότηση μιας παγκόσμιας ένοπλης δύναμης με αποστολή την «απελευθέρωση των Παλαιστινίων»
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο 100 του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ετών λύθηκε: Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών

Διεθνή / Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών Α' Παγκοσμίου Πολέμου λύνοντας μυστήριο 100 ετών

Τέτοιες ανακαλύψεις δεν είναι ασυνήθιστες σε αυτή την περιοχή της Γαλλίας, αλλά η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία κινητοποιήθηκαν οι ειδικοί ήταν εκπληκτική
LIFO NEWSROOM