Ο Κουόμο επιμένει: «Δεν θα παραιτηθώ» - Πληθαίνουν οι καταγγελίες γυναικών

Ο Κουόμο επιμένει : Δεν πρόκειται να παραιτηθώ Facebook Twitter
EPA
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, μετά από καταγγελίες έξι γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση.

Σήμερα πολλά μέλη του Κογκρέσου του ζήτησαν να υποβάλλει την παραίτησή του.  «Δεν έκανα αυτό που μου αποδίδεται. Τέλος» είπε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Οι πολιτικοί που δεν γνωρίζουν ούτε ένα γεγονός, αλλά παρόλα αυτά σχηματίζουν ένα συμπέρασμα και μια γνώμη, είναι, κατά την άποψή μου, απερίσκεπτοι και επικίνδυνοι» πρόσθεσε.

«Περιμένετε (να δείτε) τα γεγονότα, τότε μπορείτε να έχετε μια γνώμη», είπε, αναφερόμενος στις έρευνες για τις κατηγορίες εναντίον του. Ο κυβερνήτης των Δημοκρατικών, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης έλεγχο σχετικά με τους θανάτους από τον κορωνοϊό σε κατοίκους των γηροκομείων, αρνήθηκε ότι έχει αγγίξει ποτέ κάποιον ανάρμοστα και είπε ότι λυπάται αν έκανε ποτέ κάποιον να αισθανθεί άβολα.

Ο Κουόμο κατηγόρησε τους πολιτικούς και ομοσπονδιακούς βουλευτές ότι συμμετείχαν σε μία κίνηση «να ακυρώσουν τον πολιτισμό».

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του πολιτικού παιχνιδιού και της απόπειρας παράκαμψης προκειμένου να ακυρωθεί ο πολιτισμός και η αλήθεια. Ας προχωρήσει η αναθεώρηση. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Δεν εκλέχτηκα από τους πολιτικούς. Εκλέχθηκα από τον λαό» απάντησε ο Κουόμο στους επικριτές του.

Την ίδια ώρα, η Δημοκρατικών βουλευτών της Νέας Υόρκης τον καλούν να παραιτηθεί και μέλη του Δημοκρατικού Κογκρέσου συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών εκπροσώπων Jerry Nadler, Alexandra Ocasio-Cortez, Grace Meng και Antonio Delgado τάχθηκαν επίσης υπέρ της παραίτησής του νωρίτερα σήμερα.

Ο Nadler είπε ότι ο κυβερνήτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Νέας Υόρκης. «Οι επαναλαμβανόμενες κατηγορίες εναντίον του κυβερνήτη και ο τρόπος με τον οποίο απαντά σε αυτές, έχουν καταστήσει αδύνατη την διακυβέρνηση από αυτόν», δήλωσε ο Nadler.

Η αντιπροσωπεία επεσήμανε επίσης την εκτεταμένη κριτική του Κουόμο για τον απόρρητο αριθμό των κατοίκων των γηροκομείων που πέθαναν από τον COVID-19.

Ο κυβερνήτης ισχυρίστηκε ότι η διοίκησή του έπρεπε να επαληθεύσει τους θανάτους, αλλά οι επικριτές του το αμφισβητούν.

Με πληροφορίες του CBC/ Reuters/WallStreetJournal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ