Ο κίνδυνος για πόλεμο με την Β. Κορέα όλο και πλησιάζει, λέει ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Ο κίνδυνος για πόλεμο με την Β. Κορέα όλο και πλησιάζει, λέει ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ Facebook Twitter
0

Το ενδεχόμενο πολέμου των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα αυξάνεται καθημερινά, δήλωσε ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια του Ν. Τραμπ το Σάββατο.

Μιλώντας στο Φόρουμ Εθνικής Άμυνας του Ρέιγκαν στην Καλιφόρνια, ο Η.R. McMaster δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα είναι «η μεγαλύτερη άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Νομίζω ότι αυξάνεται κάθε μέρα (σ.σ. ο κίνδυνος), πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά σε μια κούρσα για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», είπε και τόνισε πως ο ηγέτης της Β. Κορέας γίνεται όλο και καλύτερος όσο συνεχίζει να κάνει δοκιμές όπλων. Άλλωστε η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι ο νέος πυραύλος μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας αυτή την εβδομάδα, ο McMaster είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.

Ο McMaster είπε ότι η Κίνα θα μπορούσε να επιβάλει αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι μπορεί να έχει «τεράστια οικονομική ισχύ» έναντι της Πιονγιάνγκ.

«Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, εκτός από τις ένοπλες συγκρούσεις, αλλά είναι μια κούρσα γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν πλησιάζει όλο και πιο πολύ και δεν υπάρχει πολύς χρόνος», ανέφερε ο McMaster. « Δεν ζητάμε χάρη από την Κίνα. Ζητάμε από την Κίνα να δράσει προς το συμφέρον της Κίνας, όπως θα έπρεπε, και πιστεύουμε όλο και περισσότερο ότι επείγει να κάνει περισσότερα», πρόσθεσε.

Ο McMaster είπε ότι η Κίνα θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα 100% εμπάργκο πετρελαίου, κάτι που σημαίνει πως χωρίς καύσιμα δεν θα μπορεί να υπάρξει εκτόξευση πυραύλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM