Ο Isis, ένας οικόσιτος πύθωνας, το'σκασε από διαμέρισμα - Στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά τής Ρεν

Ο Isis, ένας οικόσιτος πύθωνας, το'σκασε από διαμέρισμα - Στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά τής Ρεν Facebook Twitter
0

Ο Isis, ο οικόσιτος πύθωνας που ζούσε εδώ και δύο χρόνια σε διαμέρισμα της Ρεν, στη Γαλλία, το'σκασε, προκαλώντας συναγερμό σε μιαν ολόκληρη συνοικία.

Σύντομα, έξω από το συγκρότημα διαμερισμάτων, εμφανίστηκαν πινακίδες που προειδοποιούσαν τους περιοίκους να μην αφήνουν μόνα τα παιδιά τους, υπό τον κίνδυνο επίθεσης του ερπετού.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτριά του που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιμένει πως το κατοικίδιό της, μήκους ενός μέτρου, δεν είναι επικίνδυνο.

«Πρέπει να είχα ξεχάσει να κλείσω το πορτάκι του χώρου όπου ζει. Ψάξαμε παντού στο διαμέρισμά μας» τόνισε η ιδιοκτήτρια του φιδιού στην τοπική εφημερίδα Ouest France, τονίζοντας πάντως πως αγόρασαν νόμιμα το φίδι πριν από έξι μήνες.

Παρά τα καθησυχαστικά λόγια της γυναίκας, ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται πως ο Isis, ένας βασιλικός πύθωνας δύο χρόνων, ίσως έχει βρει καταφύγιο στις πρασιές έξω από το κτήριο. «Ίσως να μην είναι επιθετικός, όμως σίγουρα είναι τρομακτικός. Εδώ κυκλοφορούν μαμάδες, νταντάδες, δεν είναι ασήμαντο» είπε ένας από τους κατοίκους στην εφημερίδα Le Télégramme.

«Είναι πράγματι τρομακτικός. Δεν πηγαίνουμε πουθενά όπου υπάρχει φρέσκο γρασίδι» επιβεβαίωσε ένας νεαρός στην ίδια εφημερίδα.

Οι βασιλικοί πύθωνες είναι είδος που απαντάται στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές ως κατοικίδιο. Τα φίδια αυτά αποτελούν τους μικρότερους πύθωνες της Αφρικής, φτάνοντας σε μήκος το πολύ το 1.82 μ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ