Ο Γούντι Άλεν αποσύρεται από τον κινηματογράφο μετά τη νέα του ταινία - «Θα αφιερωθώ στη συγγραφή»

Woody Allen plans to retire after his next film to focus on his first novel Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Γούντι Άλεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον κινηματογράφο, μετά την προβολή της επόμενης ταινίας του Wasp 22, για να αφιερωθεί στη συγγραφή. 

Ο 86χρονος σκηνοθέτης με ταινίες ορόσημα στην έβδομη τέχνης, ξεκινά την παραγωγή της νέας του ταινίας αυτόν τον μήνα. 

Το φιλμ, το πεντηκοστό για τον Αμερικανό σκηνοθέτη, θα γυριστεί στο Παρίσι και σχεδόν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φημολογείται δε, πως η πρωταγωνίστριά του δεν είναι άλλη από την Ιζαμπέλ Ιπέρ. «Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο» ανέφερε για το νέο του «παιδί» στην ισπανική εφημερίδα  La Vanguardia και ίσως είναι όλα όσα ξέρουμε για την ταινία καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες της πλοκής και του σεναρίου. 

Συζητώντας για τη «συνταξιοδότησή» του, ο Άλεν σημειώνει: «Η ιδέα μου, κατ'αρχήν, είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στη συγγραφή» τόνισε στην ισπανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως το επόμενο πόνημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα. 

«Φαντάζομαι πως (το μυθιστόρημα) θα έχει πολύ χιούμορ γιατί αυτό που έρχεται πηγαία. Όμως, αν είχα κάποια πολύ σοβαρή ιδέα, δε θα δίσταζα να κάνω ό,τι έκανα και σε κάποιες από τις ταινίες μου» σημειώνει. 

Ο Γούντι Άλεν μετρά αριθμό-ρεκόρ συνολικά 16 υποψηφιοτήτων καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ. Έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη για τον Νευρικό Εραστή του 1977. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Άλεν είχε παραδεχτεί πως δεν βρίσκει τη σκηνοθεσία «συναρπαστική» πλέον. 

«Η πολλή έξαψη έχει φύγει» είχε αναφέρει, προσθέτοντας: « Τώρα κάνεις μια ταινία και περνάς δυο εβδομάδες σε ένα σπίτι γυρισμάτων και μετά η ταινία γίνεται streaming ή πληρώνεται ανά προβολή. Δεν είναι το ίδιο, δεν μου είναι τόσο διασκεδαστικό». 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM