Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Βενεζουέλα

Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA
0

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

Στην ίδια ανάρτηση, καλεί  τον λαό να βγει μαζικά στους δρόμους, σε σημεία συγκέντρωσης που θα οριστούν σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κέντρα.

«Όπως ανέφερα χθες, ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί, σε όλη τη χώρα, αύριο στις 11:00. Προσοχή στα επίσημα δίκτυα, θα αναφέρουμε σημεία συγκέντρωσης. Ζήτω η Βενεζουέλα!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον της σύλληψης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επιδιώκει την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή την σωματική ακεραιότητα του Χουάν Γκουαϊδό θα αποτελούσε μείζονα κλιμάκωση της έντασης και θα συναντούσε τη σθεναρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM