Στην αποκάλυψη ότι έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 προχώρησε ο Νόελ Γκάλαχερ, ασκώντας κριτική σε όσους διάσημους κάνουν εκστρατεία καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

 

Ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, πρώην μέλος των Oasis, σημείωσε ότι ο γιατρός του τού είπε πως θα είναι «ανόητος» αν δεν εμβολιαστεί, καθώς αρχικά δεν ήθελε να το κάνει.

 

Ο Νόελ Γκάλαχερ διευκρίνισε ότι δεν φοβόταν ότι αν εμβολιαστεί, θα προσβληθεί από κορωνοϊό, επειδή υπέφερε περισσότερο όταν υπέστη δηλητηρίαση από φαγητό στο Μεξικό.

 

Είπε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, είναι επειδή ανησυχούσε για «απώλεια μαλλιών», αλλά ο γιατρός του ανέφερε ότι δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, αν εμβολιαστεί.

 

«Οπότε λες ότι πρέπει να το κάνω;» είπε ο Γκάλαχερ στον γιατρό του και εκείνος απάντησε: «Όχι, λέω ότι αν δεν το κάνεις, είσαι ανόητος».

 

«Θα πω: είναι ανθρώπινο δικαίωμα να αρνείσαι το εμβόλιο» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

 

«Και οι άνθρωποι που ηθικολογούν, κουνώντας το δάκτυλο σε ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν, να πάνε να ***. Ετσι ξεκινά ο φασισμός» υποστήριξε.

 

«Όταν κάθομαι στο σπίτι και στις διαφημίσεις ανάμεσα στον ποδοσφαιρικό αγώνα ο Λένι Χένρι λέει "κάντε το εμβόλιο" εγώ λέω: «Κάνε το εμβόλιο, από σένα εξαρτάται».

 

Ο Νόελ Γκάλαχερ προηγουμένως εξέφρασε την αντίθεσή του τον περασμένο Σεπτέμβριο στα κυβερνητικά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη χρήση μάσκας όσων μπαίνουν σε καταστήματα ή κινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Ο μικρότερος αδερφός του, Λίαμ εξέφρασε αντίθετη άποψη και έγραψε στο Twitter ότι δεν τον ενοχλεί να φορά μάσκα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ