Ο γιος του Ερντογάν υπερασπίζεται τον εαυτό του - "Φτιάχνω γραφεία, δεν πουλάω πετρέλαιο"

Ο γιος του Ερντογάν υπερασπίζεται τον εαυτό του - "Φτιάχνω γραφεία, δεν πουλάω πετρέλαιο" Facebook Twitter
0

Στην Corriere della Sera μίλησε ο Μπιλάλ Ερντογάν, δευτερότοκος γιος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Εργτογάν, με την ιταλική εφημερίδα να κάνει λόγο για «συνέντευξη- αυτοϋπεράσπιση».

Ο 35χρονος Μπιλάλ στη συνέντευξή του διαψεύδει ότι σχετίζεται με οποιοδήποτε εμπόριο πετρελαίου του Isis και τονίζει ότι «ο Isis αποτελεί όνειδος διότι αμαυρώνει τη μουσουλμανική θρησκεία, δεν εκπροσωπεί το Iσλάμ» και τα μέλη του «δεν πρέπει ούτε καν να θεωρούνται μουσουλμάνοι». «Φτιάχνω γραφεία, δεν πουλάω πετρέλαιο», δηλώνει ο Μπιλάλ.

«Η Bmz είναι μια εταιρία η οποία χτίζει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρία έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο για να φτιάχνει πλοία με αγοραστή έναν επιχειρηματία που βρίσκεται στην Ρωσία, αλλά δεν κάνει μπίζνες στη Μεσόγειο, στη Συρία ή στο Ιράκ» προσθέτει. Ο δε αδελφός του Μποράκ «έχει ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά πετρελαίου» σημειώνει.

Στην παρατήρηση της ιταλικής εφημερίδας ότι «οι Κούρδοι του ΥPG είναι οι στενότεροι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο κατά του Isis», ο Μπιλάλ Ερντογάν απαντά: «Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν μια τρομοκρατική ομάδα σε βοηθά να καταπολεμήσεις μια άλλη τρομοκρατική ομάδα, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Πιστεύεις ότι η τρομοκρατική αυτή ομάδα θα εγκαταλείψει τις παλιές μεθόδους και θα μετατραπεί σε ειρηνιστές ακτιβιστές;»

 

«Γιατί η Τουρκία δεν κλείνει ερμητικά τα σύνορα με τη Συρία;» ρωτά η Ιταλίδα δημοσιογράφος Βιβιάνα Μάτσα. Και ο γιος του τούρκου προέδρου, από την Μπολόνια, αποκρίνεται ότι «τα σύνορα καλύπτουν πάνω από εννιακόσια χιλιόμετρα, η Τουρκία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά δεν είναι κάτι το εύκολο». Θεωρεί, δε, ότι θα έπρεπε να είχε εισακουσθεί η πρόταση της Άγκυρας για δημιουργία «ενδιάμεσης ζώνης».

«Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Αν η Τουρκία βοηθούσε τον Isis, δεν νομίζετε ότι το NATO θα το γνώριζε;» ρωτά ο τριανταπεντάχρονος γιος του Τούρκου προέδρου, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρουμε, όμως, τι κάνει η Ρωσία, μια χώρα που δεν δρα αναγκαστικά για να πλήξει τον Isis».

Ο Μπιλάλ Ερντογάν θεωρεί, δε, ότι «ο 'Ασαντ προσπαθεί να κερδίσει χρήματα με το πετρέλαιο του Isis διότι δεν έχει, πλέον, άλλες πηγές εσόδων». Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς του, τέλος, υπογραμμίζει στην Κοριέρε Ντέλα Σέρα ότι «δεν διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία» και ότι ο ίδιος «είναι ιδιοκτήτης της οικοδομικής εταιρίας Bmz, μαζί με δυο θείους του, και πέντε εστιατορίων στην Κωνσταντινούπολη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM