Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ Facebook Twitter
Ο γαμπρός Χιου Γκρόσβενορ και η νύφη Ολίβια Χένσον/ Φωτ.: Getty Images
0

Τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο γάμος της χρονιάς στην Βρετανία. Γύρω στις 12.30 (τοπική ώρα) έφτασε στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ η εντυπωσιακή νύφη Ολίβια Χένσον. Μία ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί στην εκκλησία ο 33χρονος γαμπρός Χιου Γκρόσβενορ, δούκας του Γουέστμινστερ, ο οποίος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία και ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών σύμφωνα με την Rich List των Sunday Times για το 2024. 

Πολύ νωρίτερα από τον γαμπρό και την νύφη έφτασε στην εκκλησία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, στενός φίλος του Χιου Γκρόσβενορ, ο οποίος στην τελετή είχε ρόλο στην υποδοχή των καλεσμένων στην εκκλησία. Τον δούκα του Γουέστμινστερ έχει βαφτίσει ο βασιλιάς Κάρολος ενώ ο Χιου Γκρόσβενορ είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ αλλά και του μικρού Άρτσι, γιου του πρίγκιπα Χάρι. 

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ Facebook Twitter

Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο του Βρετανού αριστοκράτη για να μην επισκιάσει την μεγάλη μέρα του φίλου του, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι, που μίλησε την περασμένη εβδομάδα στους Sunday Times. Η ίδια πηγή τόνισε πως, αν ο Χάρι έδινε το παρών στη γαμήλια τελετή, όλα τα βλέμματα θα ήταν στραμμένα πάνω στους δύο γιους του βασιλιά Κάρολου εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους, μετά το Megxit.

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ Facebook Twitter

Στο γάμο του Χιου Γκρόσβενορ με την 31χρονη «κοινή θνητή» Ολίβια Χένσον έχουν προσκληθεί 400 άτομα μέλη της βρετανικής αριστοκρατίας και μέλη της βασιλικής οικογένειας μεταξύ των οποίων και η πριγκίπισσα Ευγενία.  Η συνολική περιουσία του δούκα του Γουέστμινστερ υπολογίζεται στα 10 δισ. λίρες και περιλαμβάνει 1.500 ακίνητα σε 60 χώρες. 

Εντυπωσιακή νύφη η Ολίβια Χένσον με την τιάρα της οικογένειας Γκρόσβενορ

Εντυπωσιακή νύφη η Ολίβια Χένσον έφτασε στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ συνοδευόμενη από τον πατέρα της ενώ η μητέρα της κρατούσε το μακρύ πέπλο. Το μάξι ιβουάρ νυφικό είναι δημιουργία της Βρετανίδας σχεδιάστριας Emma Victoria Payne. Η νύφη κρατούσε μια ανθοδέσμη με λουλούδια από τον κήπο της έπαυλης των Γκρόσβενορ Eaton Hall στο Τσέστερ. Η Ολίβια Χένσον φόρεσε στο κεφάλι την τιάρα  «Faberge Myrtle Leaf Tiara» που φοράνε όλες οι νύφες της οικογένειας Γκρόσβενορ από το 1906. Πρόκειται για μια τιάρα κατασκευασμένη από τον οίκο Φαμπερζέ που αναπαριστά ένα στεφάνι με φύλλα δάφνης.

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ Facebook Twitter

Μετά τον γάμο με τον 7ο δούκα του Γουέστμινστερ η Ολίβια θα αποκτήσει τον τίτλο της δούκισσας, που μέχρι σήμερα κατέχει η μητέρα του γαμπρού η 65χρονη Νατάλια Γκρόσβενορ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM