Ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου για τηλεοπτική μονομαχία

Ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου για τηλεοπτική μονομαχία Facebook Twitter
EPA/TOLGA BOZOGLU
2

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα την πρόταση του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Μουχαρέμ Ιντζέ να αναμετρηθούν σε μια τηλεοπτική μονομαχία πριν από τις κάλπες της 24ης Ιουνίου.

Ο Ιντζέ, o υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και δεινός ρήτορας, απηύθυνε νωρίτερα σήμερα πρόσκληση για μια τηλεμαχία στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ωστόσο ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου.

«Δεν θέλω να συμμετάσχω σε μονομαχίες, ιδίως τηλεοπτικές. Δεν θέλω να αφήσω έναν άλλο άνθρωπο να κερδίζει πόντους εις βάρος μου» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

«Όμως είμαι έτοιμος να τον συναντήσω στην έδρα του κόμματός μου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να οργανωθούν σε μια προσπάθεια να εγείρουν προσκόμματα στον Ερντογάν και στο κόμμα του, το AKP, στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, ωστόσο καταγγέλλουν άνισες συνθήκες στην προεκλογική εκστρατεία.

Χθες, ο Ιντζέ κατήγγειλε την ισχνή κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας του, το Σάββατο, η οποία δεν αναμεταδόθηκε από κανένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

«Εάν το επικοινωνιακό εμπάργκο σε βάρος της αντιπολίτευσης, το οποίο επέβαλε το (προεδρικό) μέγαρο, συνεχιστεί, θα πραγματοποιούμε τις συγκεντρώσεις μας ενώπιον των (εδρών των) τηλεοπτικών δικτύων» επισήμανε ο Ιντζέ χθες με μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια