Ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου για τηλεοπτική μονομαχία

Ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου για τηλεοπτική μονομαχία Facebook Twitter
EPA/TOLGA BOZOGLU
2

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα την πρόταση του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Μουχαρέμ Ιντζέ να αναμετρηθούν σε μια τηλεοπτική μονομαχία πριν από τις κάλπες της 24ης Ιουνίου.

Ο Ιντζέ, o υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και δεινός ρήτορας, απηύθυνε νωρίτερα σήμερα πρόσκληση για μια τηλεμαχία στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ωστόσο ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου.

«Δεν θέλω να συμμετάσχω σε μονομαχίες, ιδίως τηλεοπτικές. Δεν θέλω να αφήσω έναν άλλο άνθρωπο να κερδίζει πόντους εις βάρος μου» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

«Όμως είμαι έτοιμος να τον συναντήσω στην έδρα του κόμματός μου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να οργανωθούν σε μια προσπάθεια να εγείρουν προσκόμματα στον Ερντογάν και στο κόμμα του, το AKP, στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, ωστόσο καταγγέλλουν άνισες συνθήκες στην προεκλογική εκστρατεία.

Χθες, ο Ιντζέ κατήγγειλε την ισχνή κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας του, το Σάββατο, η οποία δεν αναμεταδόθηκε από κανένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

«Εάν το επικοινωνιακό εμπάργκο σε βάρος της αντιπολίτευσης, το οποίο επέβαλε το (προεδρικό) μέγαρο, συνεχιστεί, θα πραγματοποιούμε τις συγκεντρώσεις μας ενώπιον των (εδρών των) τηλεοπτικών δικτύων» επισήμανε ο Ιντζέ χθες με μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Διεθνή / Γαλλία: «Πεδίο μάχης» οι δρόμοι - Στο πλευρό των μαθητών εργαζόμενοι και «Κίτρινα Γιλέκα»

Το κύμα των κινητοποιήσεων διογκώθηκε γρήγορα, καθώς στους μαθητές προστέθηκαν κι άλλες κοινωνικές ομάδες, οργισμένες από την ακρίβεια και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους
THE LIFO TEAM
Κολομβία: Κατέβασαν τη σημαία Pride από το Εθνικό Μουσείο – «Πολιτική κατήχηση», λέει η υπουργός

Διεθνή / Η σημαία Pride που κάποτε κρυβόταν στο Κογκρέσο αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας

Μια ιστορική σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος βρίσκεται ανάμεσα στα δεκάδες εκθέματα που απομακρύνθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά. Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για «πολιτική κατήχηση», ενώ ο πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει το «wokism».
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια