Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit ξεκινά την επόμενη εβδομάδα

Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit ξεκινά την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
0

Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τους όρους του «διαζυγίου» τους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit.


Ο Ντέιβις είπε ότι οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας και την Παρασκευή θα συναντηθούν με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, τον Μισέλ Μπαρνιέ, στο πλαίσιο του έκτου γύρου της διαδικασίας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.


«Δεν καθυστερούμε τη διαδικασία. Προσκάλεσα τον κ. Μπαρνιέ να έρθει αύριο στο Λονδίνο αλλά δεν μπορούσε λόγω μιας άλλης υποχρέωσής του», εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Βουλής των Λόρδων. «Τους προτείναμε να ξεκινήσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν μπορούσαν. Επομένως, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο επιθυμεί να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ