Ο Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «παιδόφιλο» έναν διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Ο Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «παιδόφιλο» έναν διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
1

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι αποκάλεσε «παιδόφιλο» έναν Βρετανό δύτη, που συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη.

Τα μηνύματα του Μασκ στο Twitter είχαν πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους μετόχους και τους αναλυτές της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του ανώριμη και εμπόδιο στην επιτυχία της εταιρίας.

Ο επικεφαλής της Tesla είχε επιτεθεί στον δύτη Bέρνον Άνσγουορθ αποκαλώντας τον «παιδόφιλο» που υπόπτως ζει στην Ταϊλάνδη.

Σε νέα μηνύματά του στο Twitter, ο Έλον Μασκ τονίζει πως «μίλησε με οργή» αφότου ο Άνσγουορθ είχε χαρακτηρίσει «διαφημιστικό κόλπο» το μίνι υποβρύχιο που είχε στείλει στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παιδιών.


«Τα λόγια μου ειπώθηκαν με οργή, αφότου ο κ. Άνσγουορθ είπε αρκετές αναλήθειες και είχε προτείνει να προβώ σε σεξουαλική πράξη με το μίνι υποβρύχιο, το οποίο είχε κατασκευαστεί ως πράξη καλοσύνης και σύμφωνα με τις οδηγίες του επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

»»Παρόλα αυτά, οι πράξεις του εναντίον μου δεν δικαιολογούν τις δικές μου εναντίον του και γι' αυτό ζητώ συγγνώμη από τον κ. Άνσγουορθ και από τις εταιρίες που εκπροσωπώ ως επικεφαλής. Το φταίξιμο είναι δικό μου και μόνο δικό μου», έγραψε στο Twitter ο Μασκ.

 

Ο Mασκ είχε πετάξει στην Ταϊλάνδη και προσέφερε βοήθεια στην αποστολή διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητή τους από την πλημμυρισμένη σπηλιά παρέχοντας ένα υποβρύχιο, αλλά οι επικεφαλής της επιχείρησης απέρριψαν τη βοήθειά του.

Ο Άνσγουορθ, ο οποίος βοήθησε στην επιτυχημένη διάσωση, δήλωσε αργότερα ότι η προσπάθεια του Μασκ έγινε μάλλον για αυτοπροβολή και αμφισβήτησε ότι το υποβρύχιο θα μπορούσε να δουλέψει. Στη συνέχεια δέχτηκε τα «πυρά» του Μασκ.

Ο 63χρονος δύτης τόνισε στον Guardian πως αισθάνεται έκπληκτος και θυμωμένος για την επίθεση. Ο Μασκ έσβησε αργότερα τα επίμαχα σχόλια, αλλά ο δύτης είπε πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM