ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ο Έλον Μασκ λέει ότι η Βρετανία «γίνεται εντελώς σταλινική»

Ο Έλον Μασκ λέει ότι η Βρετανία «γίνεται εντελώς σταλινική» Facebook Twitter
Έλον Μασκ / Φωτ.: Getty Images (αρχείου)
0

Ο Έλον Μασκ δίνει συνέχεια στη διαμάχη του με τη βρετανική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι γίνεται «σταλινική», λόγω της αύξησης του φόρου κληρονομιάς σε αγροκτήματα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών.

Πρόκειται για την τελευταία επίθεση του συμμάχου του ιδιοκτήτη του X Ντόναλντ Τραμπ στην κεντροαριστερή κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας και έρχεται καθώς το Λονδίνο προσπαθεί να εξομαλύνει τους δεσμούς με την ομάδα του Τραμπ πριν από την ορκωμοσία του.

Τα σχόλια του Μασκ, στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter), επικεντρώνονται σε ένα αμφιλεγόμενο φορολογικό σχέδιο που παρουσίασαν οι Εργατικοί τον περασμένο μήνα. Η βρετανική κυβέρνηση καταργεί την απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς για ορισμένα αγροκτήματα, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «καταστροφική» από την Εθνική Ένωση Αγροτών. Αύριο, Τρίτη 19/11, αναμένονται μαζικές διαμαρτυρίες αγροτών στο Λονδίνο.

Οι αλλαγές, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2026, θα δουν τους κληρονόμους γεωργικών εκμεταλλεύσεων αξίας άνω του 1 εκατ. λιρών να πλήττονται από ένα συντελεστή φόρου κληρονομιάς 20%. Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών έχει υποστηρίξει ότι λιγότερες από 500 φάρμες ετησίως είναι πιθανό να επηρεαστούν.

Ο Έλον Μασκ, ωστόσο, έφτασε κατευθείαν στη σύγκριση με τον Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος διεξήγαγε ένα πρόγραμμα κολεκτιβοποίησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που είχε σαν αποτέλεσμα εκτεταμμένο λιμό.

«Η Βρετανία γίνεται εντελώς σταλινική» έγραψε ο Έλον Μασκ στο Χ και μοιράστηκε ένα δημοσίευμα του Guardian σχετικά με το βρετανικό νομοσχέδιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εν μέσω έξαρσης της ακροδεξιάς βίας στη Βρετανία, ο δισεκατομμυριούχος Μασκ προέβλεψε «εμφύλιο πόλεμο» μετά τα fake news που κυκλοφόρησαν στα social media για την καταγωγή του δράστη της δολοφονίας τριών μαθητριών στο Σάουθπορτ. Στη συνέχεια δεν προσκλήθηκε σε μια επενδυτική σύνοδο κορυφής που διοργάνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του Έλον Μασκ, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, δήλωσε: «Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση για μεμονωμένα σχόλια».

*Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον στον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Ο πρίγκιπας Άντριου έστειλε email μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της Βιρτζίνια Τζουφρέ, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε διακόψει την επικοινωνία του με τον Επστάιν το 2010.
LIFO NEWSROOM
ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να προωθήσει έναν προϋπολογισμό «πριν από το τέλος της χρονιάς»

Αποτελείται από πολιτικούς και τεχνοκράτες- μάλλον άγνωστους στο ευρύ κοινό- «προερχόμενους από την κοινωνία των πολιτών», σε μια προσπάθεια να εξέλθει η Γαλλία από την πολιτική αστάθεια
LIFO NEWSROOM
ΟΜΗΡΟΙ ΧΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους 20 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους - Η λίστα με τα ονόματα

Ο κατάλογος που δημοσίευσε η Χαμάς πριν την απελευθέρωση, περιελάμβανε τους ίδιους 20 ομήρους των οποίων τα ονόματα είχαν ήδη δοθεί στο Ισραήλ νωρίτερα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM