Ο Έλον Μασκ 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε στη λίστα τον Γουόρεν Μπάφετ

Ο Έλον Μασκ 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε στη λίστα τον Γουόρεν Μπάφετ Facebook Twitter
0

Στη λίστα των πλουσιότερων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μόλις χθες, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ ξεπέρασε τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ - και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε χθες, Παρασκευή πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, μετά το άλμα κατά 10,8% των μετοχών της Tesla - της οποίας η εμπορική αξία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 286,5 δισ.δολάρια.

Ο 49χρονος Μασκ ελέγχει περίπου το 20,8% των μετοχών της Tesla, με μερίδιο αξίας άνω των 60 δισ.δολ. ενώ κατέχει και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Space-X που αντιστοιχεί σε 15 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έχει εκτιναχθεί πάνω από 500% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ξεπερνώντας σε αξία σχεδόν κάθε εισηγμένη εταιρεία στο S&P 500 και κάνοντας τον Μασκ τον πλουσιότερο CEO στις ΗΠΑ.

Από την άλλη, η περιουσία του επικεφαλής της Berkshire Hathaway και αποκαλούμενου «σοφού της Ομάχα» λόγω της επενδυτικής του δεινότητας στο πέρασμα των δεκαετιών, μειώθηκε αυτήν την εβδομάδα μετά από τη δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μετοχών της Berkshire Hathaway αξίας 3 δισ. δολαρίων - στο πλαίσιο του δρομολογούμενου σχεδίου του να παραχωρήσει σε δωρέες το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά εγχειρήματα.

Προ δύο μηνών, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ενημέρωσε πως η εταιρεία του πούλησε ό,τι μερίδιο είχε, αξίας περίπου 6 δισ.δολ., στους τέσσερις μεγαλύτερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ (United, American, Southwest και Delta), παραδεχόμενος πως ήταν λάθος η αγορά τους και προειδοποιώντας πως «ο κόσμος άλλαξε» λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM