Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τσούνης νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τσούνης εγκρίθηκε από τη Γερουσία ως ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/U.S. Embassy Athens
0

Ο γνωστός επιχειρηματίας και ενεργό μέλος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, Τζορτζ Τσούνης, επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ως ο επόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά από ψηφοφορία αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Τσούνης θεωρούνταν από καιρό ως εύκολη απόφαση για τη Γερουσία να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση λόγω κυρίως των δεσμών του με τα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και των προσωπικών του πεποιθήσεων για τις ελληνοαμερικανικές διμερείς σχέσεις.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υπό την προεδρία του γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έδωσε το πράσινο φως για την υποψηφιότητά του στις 12 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, προκειμένου να διαδεχθεί τον απερχόμενο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Η επιβεβαίωση του Τζορτζ Τσούνη στη συγκεκριμένη θέση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία όσο και ενδεχομένως της πιο «θερμής» περιόδου στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chartwell Hotels, LLC, η οποία κατέχει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται ξενοδοχεία σε όλες τις πολιτείες του Βορειοανατολικού Ατλαντικού.

Επίσης, είναι Πρόεδρος της Battery Park City Authority που διαχειρίζεται project για την ανάπτυξη 92 στρ. στην δυτική πλευρά του Μανχάταν.

Επιπλέον, είναι διαχειριστής της New York City Convention Development Corporation και της New York City Convention Operating Corporation.

Στο παρελθόν, έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Νασάου, ενός μεγάλου νοσοκομείου με δίκτυα δημόσιας ασφάλειας για την παροχή φροντίδας σε ευάλωτες κοινότητες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM