Ο δήμαρχος του Λονδίνου καλεί την ΕΕ να μην τιμωρήσει τη Βρετανία για το Brexit

Ο δήμαρχος του Λονδίνου καλεί την ΕΕ να μην τιμωρήσει τη Βρετανία για το Brexit Facebook Twitter
0

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας ότι το «να τιμωρηθεί» η Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τις δύο πλευρές.

«Δεν είναι απαραίτητο η ΕΕ να στείλει ένα μήνυμα ή να προκαλέσει φόβο τιμωρώντας τη Βρετανία», δήλωσε ο Καν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες, την οποία διοργάνωσε η εφημερίδα Politico Europe. «Μια κακή συμφωνία για το Brexit που τιμωρεί το Λονδίνο θα τιμωρήσει επίσης και την ΕΕ», πρόσθεσε. Ο ίδιος ο Καν είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ και στη σημερινή του ομιλία τόνισε ότι «η αλήθεια είναι πως το Λονδίνο θα παραμείνει πάντα εταίρος κλειδί για τις Βρυξέλλες και κάθε ευρωπαϊκή χώρα για πολύ καιρό αφού λυθεί το Brexit».

Αν οι επιχειρήσεις εγκαταλείψουν το Λονδίνο, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, θα στραφούν στη Νέα Υόρκη και τη Σιγκαπούρη, και όχι στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτίμησε ο δήμαρχος του Λονδίνου. «Ένα κακό Brexit είναι πραγματικά μια κατάσταση στη οποία θα χάσει» όλος ο κόσμος, κατήγγειλε.


Ο Καν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, κάλεσε επίσης τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη χώρα. «Θα είναι ένα μήνυμα καλής θέλησης (...) να δοθεί μια εγγύηση για το δικαίωμά τους να παραμείνουν στη Βρετανία», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι «φυσικά καλώ την ΕΕ να κάνει το ίδιο για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν αλλού στην Ένωση».

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες από χώρες της ΕΕ ζουν μόνο στο Λονδίνο, μια πόλη που ψήφισε κατά του Brexit. Ο Καν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με τίτλο «London is open» (Το Λονδίνο είναι ανοικτό), για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι, παρά το Brexit, το Λονδίνο εξακολουθεί να θεωρεί ευπρόσδεκτους τους αλλοδαπούς και τις επιχειρήσεις.


Ο δήμαρχος του Λονδίνου συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ πρόκειται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.


«Δεν είδα ενδείξεις στη διάρκεια των συναντήσεών μου το πρωί και χθες ότι υπάρχει επιθυμία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τιμωρήσει τη Βρετανία ή τους πολίτες της για τη θέση που έλαβαν τον Ιούνιο», ανέφερε εξάλλου σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Ταγιάνι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Διεθνή / Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει
LIFO NEWSROOM
Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια - Μια ματιά στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

Διεθνή / Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια: Μέσα στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

«Κάθε φορά που ξεκινούσε το μάθημα, η δασκάλα μάς έβαζε να σηκωθούμε, να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να ακούσουμε τον ρωσικό εθνικό ύμνο»
LIFO NEWSROOM
Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Διεθνή / Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Τουρκία και Κύπρος τιμούν διαφορετικά την 20ή Ιουλίου, με μνήμες, επιμνημόσυνες τελετές και δηλώσεις που αναζωπυρώνουν τις ιστορικές πληγές. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «μακρύ δρόμο μπροστά»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Διεθνή / Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Η συλλογή «Let the Light In» περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» στη νότια Γαλλία στις αρχές των 00s, την εποχή της σχέσης του με τη Βανέσα Παραντί
LIFO NEWSROOM
Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Διεθνή / Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Το Gaza Marine εντοπίστηκε το 2000, αλλά έκτοτε η εκμετάλλευσή του εμποδίζεται από νομικές αντιπαραθέσεις και την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει ανάπτυξη των κοιτασμάτων
LIFO NEWSROOM
Σοκαρισμένος ο Επίτροπος της ΕΕ από τους κινδύνους ορισμένων προϊόντων που πωλούνται σε Shein και Temu

Διεθνή / Σοκαρισμένος ο Επίτροπος της ΕΕ από τους κινδύνους ορισμένων προϊόντων που πωλούνται σε Shein και Temu

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση «μυστικού καταναλωτή» ετοιμάζει η Ε.Ε. για να εντοπίσει επικίνδυνα προϊόντα – Σκέψεις για κατάργηση του αφορολόγητου των 150 ευρώ και δημιουργία ενιαίας τελωνειακής αρχής
LIFO NEWSROOM