O Δανός εφευρέτης ομολόγησε ότι διαμέλισε την 30χρονη Σουηδή δημοσιογράφο

O Δανός εφευρέτης ομολόγησε ότι διαμέλισε την 30χρονη Σουηδή δημοσιογράφο Facebook Twitter
0

O Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν παραδέχτηκε ότι διαμέλισε την 30χρονη Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον περασμένο Αύγουστο καθώς και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δανέζικης αστυνομίας.

Ο Μάντσεν που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, επιμένει ότι δεν τη σκότωσε και υποστηρίζει ότι η Βαλ πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο και αυτός ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης σήμερα ότι τώρα θα διευρύνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Μάντσεν – που ήδη περιλαμβάνουν τον φόνο και τον διαμελισμό του σώματος της Βαλ – προκειμένου να περιλάβει τη σεξουαλική επίθεση χωρίς επαφή, βάσει των 14 εσωτερικών και εξωτερικών τραυμάτων από μαχαίρι στα γεννητικά όργανα της δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική του κατάθεση, ο 46χρονος είχε υποστηρίξει ότι η νεαρή δημοσιογράφος είχε σκοτωθεί όταν έπεσε επάνω της μία βαριά καταπακτή.

Εντούτοις, τα συμπεράσματα από την αυτοψία στη σορό της Βαλ αντικρούουν τους ισχυρισμούς του Δανού εφευρέτη καθώς δεν υπάρχουν σημάδια από τραύματα στο κρανίο της.

Η Βαλ, ανεξάρτητη δημοσιογράφος που ερευνούσε ένα θέμα για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού επιβιβάστηκε στο 17 μέτρων υποβρύχιο του τον Αύγουστο.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι ένα από τα τρία που κατασκεύασε ο Μάντσεν και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί από ιδιώτη στον κόσμο.

Ο ίδιος αποδέχθηκε οικειοθελώς το αίτημα του εισαγγελέα να παραταθεί η κράτησή του έως τις 15 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παρουσιαστεί αύριο στο δικαστήριο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Με πληροφορίες από Sky News και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM