Ο Carl Bernstein κατονόμασε 21 Ρεπουμπλικάνoυς γερουσιαστές που εξέφρασαν, ιδιωτικά, περιφρόνηση για τον Τραμπ

Ο Carl Bernstein κατονόμασε 21 Ρεπουμπλικάνoυς γερουσιαστές που εξέφρασαν, ιδιωτικά, περιφρόνηση για τον Τραμπ Facebook Twitter
Δημοσιογράφος του Watergate κατονομάζει 21 Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές που εξέφρασαν προσωπικά περιφρόνηση για τον Τραμπ (EPA)
0

Ο βετεράνος δημοσιογράφος που αποκάλυψε το Watergate, Carl Bernstein κατονόμασε δημοσίως 21 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του «επανειλημμένα εξέφρασαν μεγάλη περιφρόνηση για τον Ντόναλντ Τραμπ και την ικανότητά του» για το αξίωμα του Προέδρου.

Ενώ ο Τραμπ συνέχιζε την προσπάθειά του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, ο Carl Bernstein έγραψε στο Twitter ότι «δεν παραβιάζει καμία υπόσχεση δημοσιογραφικής εμπιστευτικότητας» στη δημοσίευση 21 ονομάτων καθώς οι πληροφορίες του, όπως ανέφερε, προέρχονταν από «συναδέλφους, μέλη του προσωπικού, λομπίστες (και) βοηθούς του Λευκού Οίκου».

Στη συνέχεια κατονόμασε του 21 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές. Οι εξής: Rob Portman (Οχάιο), Lamar Alexander (Tennessee), Ben Sasse (Nebraska), Roy Blunt (Missouri), Susan Collins (Maine), Lisa Murkowski (Αλάσκα), John Cornyn (Τέξας), John Thune (Νότια Ντακότα) ), Mitt Romney (Γιούτα), Mike Braun και Todd Young (Ιντιάνα), Tim Scott (Νότια Καρολίνα), Rick Scott και Marco Rubio (Φλόριντα), Chuck Grassley (Iowa), Richard Burr (Βόρεια Καρολίνα), Pat Toomey (Πενσυλβάνια) ), Martha McSally (Αριζόνα), Jerry Moran και Pat Roberts (Κάνσας) και Richard Shelby (Αλαμπάμα).

Ο κατάλογος περιείχε ανώτερα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος όπως τον Rubio, αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής ασφάλειας και τον Grassley, πρώην πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής.

Ορισμένοι ωστόσο από τη λίστα του Bernstein, έχουν επικρίνει δημοσίως τον Πρόεδρο Τραμπ. Μεταξύ αυτών οι Sasse, Cornyn, Collins και Murkowski.

Ή έχουν έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Τζο Μπάιντεν ως τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως οι Romney, Rubio, Murkowski, Toomey και Collins.

Ο 76χρονος δημοσιογράφος συνεργάστηκε με τον Bob Woodward στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate από την Washington Post. Τότε, η αποκάλυψη αυτή είχε οδηγήσει στην παραίτηση Νίξον το 1974.

Πλέον, ο Woodward έχει καλύψει δημοσιογραφικά την προεδρία Τραμπ με δύο βιβλία για τον Αμερικανό Πρόεδρο, που έχουν σημειώσει τεράστιες πωλήσεις.

Το «Fear: Trump in the White House» (Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο) και Rage (Οργή). Και τα δύο βιβλία βασίστηκαν σε ανώνυμες πηγές που είναι εξαιρετικά επικριτικές  απέναντι στον Τραμπ αλλά και στις δικές του καταγραφές και τις πολύ καταστροφικές σκέψεις του προέδρου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του δεύτερου βιβλίου.

Μιλώντας στο CNN την Παρασκευή, ο Bernstein είπε πως «Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από αυτά τα άτομα, από αυτά που μου έχουν μιλήσει, χάρηκαν που ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τις εκλογές, αρκεί να ελέγχεται η Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους».

Αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται τώρα από δύο επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια, στις 5 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος του Rick Scott δήλωσε στο Forbes ότι η λίστα ήταν «ανόητη και δεν αξίζει αληθινής απάντησης. Περιττό να πούμε ότι ο Carl Bernstein δεν έχει ιδέα για το τι μιλάει».

Αλλά ο βετεράνος δημοσιογράφος έγραψε ότι «με λίγες εξαιρέσεις», η «άνανδρη δημόσια σιωπή των γερουσιαστών βοήθησε να καταστεί δυνατή η πιο οδυνηρή συμπεριφορά του Τραμπ - συμπεριλαμβανομένης της υπονόμευσης και της δυσφήμισης του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM