Ο βασιλιάς Κάρολος στη Βουλή των Λόρδων

Ο βασιλιάς Κάρολος στη Βουλή των Λόρδων Facebook Twitter
0

Με τον παραδοσιακό «Λόγο του Βασιλιά» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Γουέστμινστερ, η ιστορική τελετή έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στη Βρετανία. Εκεί, με όλες τις τιμές ο Βασιλιάς Κάρολος, συνοδεύομενος από τη βασιλική σύζυγο Καμίλα και επιφορτισμένος με την ανάγνωση του «Λόγου του Βασιλιά».

Αυτός δεν ήταν παρά μία περίληψη των νομοθετημάτων που προτίθεται να προωθήσει στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση, ωστόσο, η διαδικασία κάθε άλλο παρά βαρετή υπήρξε, καθώς ο Κάρολος προχώρησε σε ειδική μνεία «στην υπηρεσία και την αφοσίωση» της μητέρας του Ελισάβετ για 70 χρόνια.

Ο βασιλιάς Κάρολος στη Βουλή των Λόρδων Facebook Twitter
Φωτό: Gety Images
Ο βασιλιάς Κάρολος στη Βουλή των Λόρδων Facebook Twitter
Φωτό: Gety Images

Σε αυτή την ομιλία, ο Κάρολος αναφέρθηκε στην επέκταση των ποινών ισόβιας φυλάκισης για να συμπεριλάβει κάθε έγκλημα που αφορά σεξουαλική ή σαδιστική βία, καθώς και σε νομοσχέδια που αφορούν τις μισθώσεις ακινήτων και το κάπνισμα σε Αγγλία και Ουαλία.

Ο βασιλιάς Κάρολος στη Βουλή των Λόρδων Facebook Twitter
Φωτό: Gety Images

Κάρολος και Καμίλα οδηγήθηκαν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ με την άμαξα Diamond Jubillee State Coach, ενώ για την περίσταση ο Κάρολος εμφανίστηκε με τη στολή του Admiral of the Fleet Royal Naval Number 1 με σπαθί. Η δε βασιλική σύζυγος Καμίλα επέλεξε για πρώτη φορά σε δημόσια εμφάνισή της το διαμαντένιο στέμμα της Ελισάβετ και δημιουργία με την υπογραφή του Bruce Oldfield.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM