Ο Άσαντ προελαύνει μετά τη βοήθεια των Ρώσων

Ο Άσαντ προελαύνει μετά τη βοήθεια των Ρώσων Facebook Twitter
3

 

Ο Άσαντ προελαύνει μετά τη βοήθεια των Ρώσων Facebook Twitter

Oι ρωσικοί βομβαρδισμοί βοήθησαν το καθεστώς του Άσαντ να ανακάμψει στρατιωτικά και να αντεπιτεθεί ανακτώντας τον έλεγχο ζωτικής σημασίας περιοχών και πόλεων. Η Δαμασκός δήλωσε χθες ότι μετά από 30 επιθέσεις που έγιναν από ρωσικά μαχητικά, ανέκτησε μαζί με μαχητές της σιιτικής Χεζμπολά την στρατηγικής σημασίας πόλη Kafer Nabuda στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Χάμα και Ιντλίμπ. Ο έλεγχος της θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις επιθέσεις των ανταρτών  κατά μήκος της εθνικής οδού M5 που διασχίζει τη χώρα από τα σύνορα με την Ιορδανία στο νότο προς το Χαλέπι στα βόρεια.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε χθες ο συριακός στρατός, ανακτήθηκε ο έλεγχος τεσσάρων ακόμη πόλεων στην  επαρχία της Χάμα και την πόλη της Τζούμπ αλ Αμάρ, στη Λατάκια, κάτι που ανοίγει το δρόμο για τον έλεγχο της εύφορης πεδιάδας της Ghab, που είναι απαραίτητη για τα συμφέροντα της Δαμασκού στη Δυτική Όχθη της Συρίας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, οι εχθροπραξίες στην Καφέρ Ναμπούντα  συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη έριξαν 50 τόνους πυρομαχικών Για τις ανταρτικές ομάδες που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Βόρεια Συρία.

Η αποστολή που σύμφωνα με τους Αμερικανούς ήταν επιτυχημένη, περιελάμβανε πυρομαχικά για μικρά όπλα, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε ότι οι ομάδες αυτές των ανταρτών δεν είχαν εξτρεμιστικούς «δεσμούς».

Την ίδια ώρα κουρδικές ομάδες ανακοίνωσαν χθες τη συμμαχία τους με Άραβες αντάρτες προκειμένου να πολεμήσουν κατά του ISIS στην επαρχία της Raqa, που είναι το μεγαλύτερο οχυρό των τζιχαντιστών στη Βόρεια Συρία. Οι συνασπισμένες αυτές ομάδες περιμένουν επίσης οπλισμό από τις ΗΠΑ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM